Вашият сигнал Връзка с Флагман

Топи се в устата, а се приготвя само за 30 минути

Топи се в устата, а се приготвя само за 30 минути
Ключови думи: десерт, торта, медовик, рецепта

Медовик е много вкусна, богата и ароматна торта. Сложният му процес на приготвяне може да се опрости многократно, спестявайки време и усилия.

Тортата Медовик - рецептата, която ще разгледаме днес от jenata.blitz.bg - може да се приготви по различни начини. В класическата версия се разточват ароматни блатове, всеки от които се пече отделно и след това десертът се сглобява. Това обаче не е задължително изискване.

Има рецепта за „заливни“ блатове за торта Медовик. Това е, когато тестото не изисква разточване, а просто се изсипва върху тави за печене и се пече. 

В резултат на това можете да получите вкусен ароматен десерт без допълнителни проблеми и загуба на цял ден в кухнята.

Сега нека разгледаме по-подробно рецептата за торта Медовик. 

Заливка с мед - рецепта за 20 минути
Медената торта без руло се приготвя много лесно, което ви позволява да приготвите този вкусен десерт у дома без особени затруднения. 

За това вземаме:
150 грама мед;
40 грама захар;
50 грама масло;
70 грама заквасена сметана;
0,5 чаена лъжичка сода;
1 яйце;
150 грама брашно;
300 милилитра тежка сметана;
3 супени лъжици варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне:
Загрейте меда и захарта в тиган. Когато се появят мехурчета, добавете масло и разбъркайте до гладка смес. 

Изсипете заквасена сметана там и добавете сода. Разбъркайте и продължете да готвите, докато сместа придобие карамелен цвят.

Свалете от огъня и охладете. Разбийте яйцето там и разбъркайте, след това добавете брашното и сместа се довежда до еднородна консистенция. Разделете тестото по равно в две чинии или купи. 

Изсипете тестото от един съд върху тава, покрита с хартия за печене, и го изгладете с шпатула. Изпечете две торти и отрежете краищата, за да създадете равномерни правоъгълници.

Сметаната се разбива с кондензираното мляко за крема. Резултатът трябва да е пухкава, стабилна маса. На масата поставяме две торти една до друга. 

Първото намазваме с крем и навиваме на руло, но не докрай. Намазнете втория блат и продължете да навивате рулото, като добавяте и него. 

Готовата торта намажете от всички страни с останалия крем. 

Смиламе с блендер предварително нарязаните парчета кекс на трохи и ги поръсваме върху рулото от всички страни. Оставете Медовик-а да се накисне малко и след това можете да го нарежете.


 

1
Коментара по темата
1.
инж.
20.02.2025 13:54:32
Има готови блатове,нарязани,само крема трябва да се прави ,за да е пресен.
  Добави Коментар
Весела Лечева: Звънях няколко пъти на Стефка за приемственост, не ми вдига Искам нормален процес по предаване на длъжността, заяви новият президент на БОК Арестуваха турчин, пренасял бойни пистолети през МП "Лесово" Той е задържан за срок до 72 часа
Европрокуратурата започна административно разследване срещу българския европейски прокурор Европа се сблъсква с реалността, враждебността на Ванс е повече от просто шоу Ванс изигра водеща роля в изострянето на напрежението между Вашингтон и Европа
Подробности за големия екшън в Ямбол Обществеността в България настръхна Чужденец се шокира във Варна, причината е... Наличие на улични кучета
Мощна гавра с Веско Маринов Доста хора отвърнаха на словесната стрела Дрогиран шофира из квартал "Черно море" Полицията го сгащи
Среща във Франция за мир в Украйна, ще присъства и Желязков Премиерът ни Росен Желязков е поканен във френската столица 66-годишна роди 10-ото си дете В Германия
17-годишен младеж от Каблешково се провини пред закона Юношата залита по наркотици Много е доволен Аржентина с голяма победа в дерби