Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топи се в устата, а се приготвя само за 30 минути

Ключови думи: десерт, торта, медовик, рецепта

Медовик е много вкусна, богата и ароматна торта. Сложният му процес на приготвяне може да се опрости многократно, спестявайки време и усилия.

Тортата Медовик - рецептата, която ще разгледаме днес от jenata.blitz.bg - може да се приготви по различни начини. В класическата версия се разточват ароматни блатове, всеки от които се пече отделно и след това десертът се сглобява. Това обаче не е задължително изискване.

Има рецепта за „заливни“ блатове за торта Медовик. Това е, когато тестото не изисква разточване, а просто се изсипва върху тави за печене и се пече. 

В резултат на това можете да получите вкусен ароматен десерт без допълнителни проблеми и загуба на цял ден в кухнята.

Сега нека разгледаме по-подробно рецептата за торта Медовик. 

Заливка с мед - рецепта за 20 минути
Медената торта без руло се приготвя много лесно, което ви позволява да приготвите този вкусен десерт у дома без особени затруднения. 

За това вземаме:
150 грама мед;
40 грама захар;
50 грама масло;
70 грама заквасена сметана;
0,5 чаена лъжичка сода;
1 яйце;
150 грама брашно;
300 милилитра тежка сметана;
3 супени лъжици варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне:
Загрейте меда и захарта в тиган. Когато се появят мехурчета, добавете масло и разбъркайте до гладка смес. 

Изсипете заквасена сметана там и добавете сода. Разбъркайте и продължете да готвите, докато сместа придобие карамелен цвят.

Свалете от огъня и охладете. Разбийте яйцето там и разбъркайте, след това добавете брашното и сместа се довежда до еднородна консистенция. Разделете тестото по равно в две чинии или купи. 

Изсипете тестото от един съд върху тава, покрита с хартия за печене, и го изгладете с шпатула. Изпечете две торти и отрежете краищата, за да създадете равномерни правоъгълници.

Сметаната се разбива с кондензираното мляко за крема. Резултатът трябва да е пухкава, стабилна маса. На масата поставяме две торти една до друга. 

Първото намазваме с крем и навиваме на руло, но не докрай. Намазнете втория блат и продължете да навивате рулото, като добавяте и него. 

Готовата торта намажете от всички страни с останалия крем. 

Смиламе с блендер предварително нарязаните парчета кекс на трохи и ги поръсваме върху рулото от всички страни. Оставете Медовик-а да се накисне малко и след това можете да го нарежете.


 

1
Коментара по темата
1.
инж.
20.02.2025 13:54:32
Има готови блатове,нарязани,само крема трябва да се прави ,за да е пресен.
  Добави Коментар
Какво се случва в столицата? Непочистен лед в центъра... Огромен проблем за родните хотелиери Не достигат работници от България
Бургас посреща второто издание на „СОЛиСиМи“ Този уникален форум събира на една сцена млади таланти и утвърдени музиканти, за да предложи на публиката нов, вдъхновяващ поглед към класическата музика Зимата се смилява над Царево, Приморско и Созопол Какво ще е времето?
Голяма Задушница е Почитаме паметта на починалите Драми на кантара! Виолета от Бургас свали 6,62% от теглото си, а Тодор от Созопол – 6,08 Деян от Русе напусна „Живот на кантар“, след като повечето от съотборниците му предпочетоха в отбора да остане Йорданка
Тя ли е най-красивата блондинка в Калифорния? (СНИМКА) Колинс е модел Ужасна миризма и гъст дим над... Пловдив
Нападение с нож в Берлин Мъж беше намушкан при Мемориала на Холокоста Организира се събитие в памет на Тома Бинчев То ще се проведе в София
Каза за Реал Мадрид Няма шанс Ямал да премине в "белия балет" Много е зле Актьорът Алек Болдуин е диагностициран с посттравматичен стрес