Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези пет трика пестят много пари

Ключови думи: узрял ананас, как да изберем ананас, свеж ананас, трикове за узрял плод, плодове и зеленчуци, зрялост на ананаса, сладък ананас

И лекари, и диетолози поставят ананаса сред най-полезните плодове. Цената му обаче никак не е ниска и ако не умеем да разпознаем кога е напълно узрял, може да хвърлим не малко пари на вятъра. Тъй като този плод не узрява допълнително, след като бъде откъснат, е важно да го изберем правилно още в магазина. Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат да намерите най-сочния и сладък ананас.

1. Листата – най-сигурният индикатор за зрялост
Един от най-надеждните начини да разберете дали ананасът е узрял, е като проверите листата му. Ако можете лесно да откъснете едно от вътрешните листа с леко дърпане, значи плодът е добре узрял. Ако листата са твърде здраво прикрепени и не се късат лесно, ананасът вероятно все още не е напълно готов за консумация.

2. Цветът на кората
Узрелият ананас обикновено има жълто-златиста кора, а не напълно зелена. Ако кората е изцяло жълта, плодът вероятно е с максимална сладост. Въпреки това, твърде тъмният или кафяв оттенък може да означава, че плодът вече започва да се разваля.

3. Ароматът – сладък и приятен
Добре узрелият ананас излъчва сладък, тропически аромат, особено в основата си. Ако ананасът няма никакъв мирис, той вероятно е още незрял. Ако миризмата е прекалено силна или ферментирала, това може да означава, че плодът е презрял.

4. Теглото – колкото по-тежък, толкова по-добре
Зрелият ананас трябва да бъде тежък за размера си, което е знак, че съдържа повече сок и ще бъде сочен. Ако два ананаса изглеждат еднакви, но единият е значително по-тежък, изберете него.

5. Тест с леко притискане
При натиск кората на ананаса трябва да е леко мека, но не прекалено поддаваща се. Ако плодът е твърде твърд, вероятно е още незрял, а ако е прекалено мек, може вече да се е развалил.

Изборът на узрял ананас може да изглежда като предизвикателство, но с тези лесни трикове ще се уверите, че винаги купувате най-добрия плод. След като го изберете правилно, можете да му се насладите пресен, в смути или в различни кулинарни рецепти.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Драми на кантара! Виолета от Бургас свали 6,62% от теглото си, а Тодор от Созопол – 6,08 Деян от Русе напусна „Живот на кантар“, след като повечето от съотборниците му предпочетоха в отбора да остане Йорданка Тя ли е най-красивата блондинка в Калифорния? (СНИМКА) Колинс е модел
Ужасна миризма и гъст дим над... Пловдив Нападение с нож в Берлин Мъж беше намушкан при Мемориала на Холокоста
Организира се събитие в памет на Тома Бинчев То ще се проведе в София Каза за Реал Мадрид Няма шанс Ямал да премине в "белия балет"
Много е зле Актьорът Алек Болдуин е диагностициран с посттравматичен стрес Бургазлията Димитър от "Един за друг" и любимата му са... "Просто уникални хора", твърди участничка във формата
Той не е виновен Рефер отнесе санкция заради рядко виждана ситуация Радва се на нежен "допинг" Никол подкрепи Везенков в Ботевград
Министър Мирослав Боршош с обръщение към екскурзоводите "Вие сте едни от хората, които показват България пред света", каза политикът Звучен скандал в София Европейската прокуратура разследва корупция