Стара, но златна рецепта с ябълки, грис и орехи
Стара рецепта с ябълки, грис и орехи. Бърз и много вкусен сладкиш за всеки ден! Попаднахме на рецептата, докато сърфирахме из кулинарните форуми.
Наистина е нещо простичко като подготовка, но невероятно като вкус – със сигурност ще се хареса на всички, дори най-големите критици. Ето какво ви трябва за супер вкусния Старинен сладкиш с ябълки, грис и орехи :
Старинен сладкиш с ябълки, грис и орехи
Необходими Продукти:
250 г грис
180 г смлени орехи
180 г захар
250 мл мляко
2 яйца
2 настъргани ябълки
100 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
За шоколадовата глазура смесете на слаб огън:
160 г шоколад
160 г сладкарска течна сметана
А може и просто да разтопите:
200 г шоколад
3 с. л. олио
Начин на Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пяна, след това добавете мокрите съставки.
Накрая прибавете сухите съставки и настърганите ябълки.
Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия или намаслена и набрашнена форма.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Когато изстине, сладкишът се залива с шоколадова глазура.
Оставете да се охлади и стегне преди сервиране.
Добави Коментар