Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябват ви само 1 ябълка, 1 яйце и малко брашно за неустоимите арабски пурички и ще забравите за класическите понички!

Ключови думи: рецепта, понички

Направете меки и невероятно вкусни Арабски ябълкови понички у дома. Нашите деца ги обожават и искат този сладък деликатес за закуска почти всеки ден. Приготвят се лесно, особено ако вече сте ги правили веднъж и приготвите всички необходими продукти предварително.

Накрая задължително ги оваляйте в канелена захар за още аромат и сладост – божествени стават! Ето необходимите продукти:
Арабски ябълкови понички
Необходими Продукти:
1 ябълка
1 яйце
3 супени лъжици кристална захар
ванилова захар
3 супени лъжици растително масло
200 г кисело мляко
350 г брашно
щипка сол
50 мл прясно мляко
7 г бакпулвер
растително масло за пържене
За украса:
кристална захар
канела
Начин на Приготвяне:
Обелете ябълката, отстранете дръжката и сърцевината.

След това я нарежете на малки кубчета.

Добавете яйцата в дълбока купа.

След това добавете захарта и ваниловата захар.

Налива се олиото, посолява се и се разбърква с бъркалка.

Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

Добавете ябълката към разбитата смес и разбъркайте.

Наливаме млякото и разбъркваме всичко.

Постепенно през сито пресейте брашното и бакпулвера в сместа.

Разбъркайте добре с шпатула.

Замесваме тестото на ръка.

Загребваме тестото с лъжица.

И с намаслени ръце оформяме от него руло.

Поставяме рулцата върху твърда повърхност, покрита с хартия за печене или поръсена с малко брашно или нишесте.

В тиган се загрява по-голямо количество олио .

Пускаме рулцата и пържим в сгорещеното олио.

Изпържете от двете страни до златисто кафяво.

Готовите рулца нареждаме върху чиния, постлана с хартиена салфетка.

В купа се смесват захарта и канелата.

Пускаме поничките в сместа и ги овалваме обилно в канелената захар.

Можем да сервираме сладките лакомства.

1
Коментара по темата
1.
Ибн ебн ал Хамил
14.02.2025 17:46:07
Моите арабски пурички със сирене на клечка са винаги готови
  Добави Коментар
Тъжна вест във футбола Почина национал на Габон Направи обръщение към българското общество Рамазанов иска да носи още спортна слава на България, той е един от тримата ни настоящи олимпийски шампиони
Сръбският парламент избра ново правителство Депутатите взеха решение да гласуват поименно Сподели, че никога няма да... Лилиън е порн* модел
Лекар е обвинен за смъртта на 15 пациенти В Берлин Нафтата подписа с... Диагонал от чужбина се присъединява към "Нефтохимик"
Пускат нападателя на Дебора под парична гаранция Пловдивският районен съд промени постоянната мярка за неотклонение на подсъдимия Невероятен скандал в България В борбата
86-годишен крие боен пистолет и граната Мъжът нахлу в офис и се закани на персонала с убийство "Бомба" в имението с розите Ергените хванаха бас, който не изглежда от най-джентълменските
Направи разтърсващо признание Бил е жертва на тормоз като дете Британският върховен съд най-после разумно: Трансджендър жените да не се третират като жени Петимата съдии по делото взеха единодушно решение