Трябват ви само 1 ябълка, 1 яйце и малко брашно за неустоимите арабски пурички и ще забравите за класическите понички!
Направете меки и невероятно вкусни Арабски ябълкови понички у дома. Нашите деца ги обожават и искат този сладък деликатес за закуска почти всеки ден. Приготвят се лесно, особено ако вече сте ги правили веднъж и приготвите всички необходими продукти предварително.
Накрая задължително ги оваляйте в канелена захар за още аромат и сладост – божествени стават! Ето необходимите продукти:
Арабски ябълкови понички
Необходими Продукти:
1 ябълка
1 яйце
3 супени лъжици кристална захар
ванилова захар
3 супени лъжици растително масло
200 г кисело мляко
350 г брашно
щипка сол
50 мл прясно мляко
7 г бакпулвер
растително масло за пържене
За украса:
кристална захар
канела
Начин на Приготвяне:
Обелете ябълката, отстранете дръжката и сърцевината.
След това я нарежете на малки кубчета.
Добавете яйцата в дълбока купа.
След това добавете захарта и ваниловата захар.
Налива се олиото, посолява се и се разбърква с бъркалка.
Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Добавете ябълката към разбитата смес и разбъркайте.
Наливаме млякото и разбъркваме всичко.
Постепенно през сито пресейте брашното и бакпулвера в сместа.
Разбъркайте добре с шпатула.
Замесваме тестото на ръка.
Загребваме тестото с лъжица.
И с намаслени ръце оформяме от него руло.
Поставяме рулцата върху твърда повърхност, покрита с хартия за печене или поръсена с малко брашно или нишесте.
В тиган се загрява по-голямо количество олио .
Пускаме рулцата и пържим в сгорещеното олио.
Изпържете от двете страни до златисто кафяво.
Готовите рулца нареждаме върху чиния, постлана с хартиена салфетка.
В купа се смесват захарта и канелата.
Пускаме поничките в сместа и ги овалваме обилно в канелената захар.
Можем да сервираме сладките лакомства.
Добави Коментар