Така пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се топи в устата
Днес ще ви покажа как приготвям невероятно крехко и сочно свинско на фурна . Месото е изпечено до съвършенство, толкова ароматно и крехко, че се топи в устата!
Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости.
Бавното готвене във фурната запазва свинското месо сочно и му придава прекрасна хрупкава коричка.
Опитайте тази впечатляваща рецепта и се насладете на едно вкусно, крехко и лесно за приготвяне ястие с месо!" Това ни пише нашата читателка Петя, от която получихме рецептата. Споделяме с вас цялата процедура:
Крехко и сочно свинско на фурна
Продукти:
1 кг свински врат
смлян пипер
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
1 чаена лъжичка червен пипер
30-40 г разтопено масло
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
малко олио и 20 г разтопено масло
стрък розмарин
Приготвяне:
Втрийте подправките в парчето месо. Нарежете на ситно чесъна, поставете парчетата в дупки, които сте направили с върха на остър нож в месото, след което поръсете с олио и намажете всичко добре, така че да поеме месото ароматите.
Оставете да се маринова поне 1 час на студено.
След това залейте месото с малко олио, смесено с 20 гр. разтопено масло, добавете 1-2 клонки розмарин и печете 2 часа на 160-170 градуса под фолио.
След като изтече това време, отстранете фолиото и залейте със сока, който е пуснало самото месо.
Пече се още 10 минути на 180 градуса до зачервяване.
Добави Коментар