Станах майстор на това вкусно хлебче по турски, слагам малко картофи и цялата къща ухае божествено
За да приготвите хляб с пълнеж в тиган, не е нужно да колумирате върху тестото с мая и да се страхувате, че тестото няма да се приготви добре. Това не са кифлички с мая. Това е обикновен хляб, който не съдържа мая и яйца и е доста лесен за приготвяне. Не се учудвайте на количеството съставки, има достатъчно, за да нахраните двама възрастни. И ако желаете, броят на продуктите винаги може да бъде увеличен. Рецептата я имам от една приятелка, която живее в Турция. В южната ни съседка това хлебче е почти задължително на всяко хапване. Откакто почнах да го правя, станах майстор. Приготвя се лесно, а цялата къща ухае невероятно.
Вкусно хлебче на тиган
Необходими Продукти
90 г брашно
55 мл мляко
10 г масло
1 щипка сол
200 г картофи
100 г сирене или кашкавал
2 ч.л майонеза
Начин на Приготвяне
В дълбока купа смесете 90 г пресято брашно, 55 мл мляко и 10 г масло на стайна температура. Можете да разтопите маслото в микровълновата. Не забравяйте да добавите щипка сол.
Омесете тестото с ръце до гладко. След това увийте парче тесто в найлоново фолио и оставете в хладилник за 1 час.
Обелете и пасирайте 1 голям картоф. Добавете 2 ч.л. в пюрето. майонеза и разбъркайте добре.
След час извадете тестото от хладилника и го разточете на тънък пласт.
Сложете настърганото сирене или кашкавал върху тестото. Моцарелата е най-подходяща за това, тя се разтяга много апетитно. Но можете да използвате всяко твърдо сирене, което имате. След това разпределете пюрето и го поръсете със сиренето или кашкавала отгоре.
Защипете краищата на тортата в кръг. Поставете плоския хляб върху дъска и леко го заравнете с точилка.
Намажете предварително загрятият тиган с масло. Гответе тортилата до златисто кафяво, около 5 минути на слаб огън. След това намажете отгоре с олио и обърнете сладкиша. Гответе до златисто кафяво за още 5 минути.
Сега по-скоро нарежете предястието с остър нож. Колкото повече сирене има в тортата, толкова по-вкусен ще е хлябът в тавата. Някои хора харесват комбинацията от сирене и мед и потапят парченцата тортила в меда. Вижте колко бързо можете да приготвите хляб на тиган във видеото. И колко е вкусно дори само като го гледате!
Но можете да експериментирате с други пълнежи. Аз например бих изял такава питка със салата. Това е добра алтернатива на пицата и понякога можете да си направите закуска за промяна. Помислете само за миризмата на пресен хляб и топено сирене. Най-хубавото в това е, че не е нужно да цапате листовете за печене и да загрявате предварително фурната. Един тиган е достатъчен за приготвяне на вкусно хлебче. Признайте си, искате да пробвате?
Добави Коментар