Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще забравите за всички други рецепти: Ябълковата баклава е по-вкусна от класическата

Ключови думи: ябълкова баклава, сиропирана баклава с ябълки

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава :

500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Вдигна сватба, а после бързо се разведе На Емили Озмънт не й провървя в любовта Балканска страна победи Германия, Австрия, Франция, Италия и Швейцария накуп На престижно Световно
Тя разтърси "Ергенът" Млада дама разбърка картите Мутренско изпълнение на булевард в голям град Ситуацията се разигра в Пловдив
Мистерия с нападението на метеорозите на връх Мургаш, случаят бил като от роман на Стивън Кинг Нападателят влязъл в станцията от прозореца на третия етаж Мълния в "Ергенът" Влиза нова жена, близка до един от джентълмените
Официално: Мариян от Кула е убит, ще има Европейски заповеди за арест Двама обвиняеми са напуснали България Румен Радев: Спасяването на българските евреи е незаличима част от колективната ни памет Президентът положи венец пред Паметните плочи на спасителите на българските евреи до катедралата "Света София" на церемония по случай 82-годишнината от спасяването на българските евреи и отдаване на почит пред жертвите на Холокоста
"Братле, ще мреш ли?" Трудни мигове пред Мартин Николов в "Ергенът" Ключови мачове за "Нефтохимик" Ще се определи осмицата за плейофите, Нафтата гони втора позиция в крайното класиране на редовния сезон
Стъклен ли е бюджет 2025 и ще се счупи ли от популизъм?  Проф. Даниела Бобева опроверга идеолога на постната пица Симеон Дянков, според когото няма да влезем в еврозоната С тези цветове ще изглеждате скъпо Черното винаги е супер, защото придава класа, но има още няколко цвята, които да добавите в гардероба си