Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще забравите за всички други рецепти: Ябълковата баклава е по-вкусна от класическата

Ключови думи: ябълкова баклава, сиропирана баклава с ябълки

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава :

500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Жертвите на Ружа Игнатова ще търсят милиарди евро от България Нарушена е европейската директива за обезщетението на пострадали от престъпления, казва адвокатът им Над 100 кг марихуана в камиона на български шофьор задържаха в Гърция Това е и една от най-големите отделни пратки канабис, заловени в страната
Тази турска знаменитост подари бебе за РД на мъжа си „Най-хубавият подарък за ЧРД!“, възкликна щастливият татко в социалните мрежи още същата вечер, споделяйки първа снимка на ръчичката на новороденото си момченце Силикон и боток завладяват "Ергенът", вижте част от дамите Култовото риалити започва е неделя вечер по бТВ
Звезда от турското кино е по-тъжен отвсякога Загуби баща си Тя е една от най-великите в тениса, но защо днес е в инвалидна количка 43-годишната рускиня беше заснета от папараци в компанията на двете си деца, като на единия ѝ крак ясно се виждаше превръзка
Вече не е тапициран скелет Заприлича на човек Съди нещастния си брат за 150 млн. Братът на актьора от своя страна категорично отрича обвиненията, заявявайки, че живее скромно и няма достъп до подобни суми
Станах майстор на това вкусно хлебче по турски, слагам малко картофи и цялата къща ухае божествено За плънката ви трябват малко сирене и кашкавал, а резултатът е впечатляващ Георги Ангелов срещу Росен Василев на MAX FIGHT 60 Двубоят обещава истинско зрелище
Мъжете от тези 5 зодии са мечтата на всяка жена Te притежават всички качества, необходими за щастлив семеен живот Най-успешният български футболист навършва 59 години До 50 г. работихме, сега живеем, отбеляза щастливо Христо Стоичков - Камата