Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими

Ключови думи: пилешки дробчета, флагман, рецепта

Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.

Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.

„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.

Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.

За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:
опаковане на пилешки черен дроб;
три глави лук;
две скилидки чесън;
четири супени лъжици сметана;
две супени лъжици вода;
една чаена лъжичка горчица;
подправки.

Начин на приготвяне:
Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме. 

Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.

Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак. 

Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.

Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути. 

Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.

Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене
Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.

Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:
червен пипер;
куркума;
джинджифил;
мащерка;
розмарин;
сол;
черен пипер.
Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен. 

Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила