Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими

Ключови думи: пилешки дробчета, флагман, рецепта

Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.

Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.

„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.

Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.

За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:
опаковане на пилешки черен дроб;
три глави лук;
две скилидки чесън;
четири супени лъжици сметана;
две супени лъжици вода;
една чаена лъжичка горчица;
подправки.

Начин на приготвяне:
Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме. 

Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.

Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак. 

Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.

Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути. 

Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.

Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене
Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.

Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:
червен пипер;
куркума;
джинджифил;
мащерка;
розмарин;
сол;
черен пипер.
Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен. 

Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Георги Ангелов срещу Росен Василев на MAX FIGHT 60 Двубоят обещава истинско зрелище Мъжете от тези 5 зодии са мечтата на всяка жена Te притежават всички качества, необходими за щастлив семеен живот
Най-успешният български футболист навършва 59 години До 50 г. работихме, сега живеем, отбеляза щастливо Христо Стоичков - Камата Тракийци от Бургас почетоха паметта на Капитан Петко Войвода „Благодаря Ви, че в този студ отделихте от времето си, за да почетем заедно войводата“, заяви председателят на дружеството Тодор Ангелов пред присъстващите
Супермоделката, по която всички припадаха днес прилича на клошарка и яде McDonalds Манекенката Тайра Банкс има шокираща визия и яде McDonald's Законът разрешава 10-годишни международни паспорти, но МВР не дава Въвеждането им зависи от строителни работи в двора на Академията на МВР
Продуцентите на "Ергенът" хвърлиха бомба за новия сезон, изненадата е голяма Риалитито трябваше да започне на 14 февруари, а днес промениха датата Близо 50 % от браковете у нас завършват с развод Президентът подкрепи инициатива, насърчаваща щастието в семейните двойки
Румънците ни обраха цигарите и алкохола Рекорден трафик през „Дунав мост” при Русе след влизането в Шенген Всички допускаме тази грешка при прането с течен прах Макар прането с течен препарат изглежда лесно, често допускаме някои грешки, които може да съсипят дрехите ни, ето основните от тях
Флиртувала с брат му Меган Маркъл е обвинена, че се сваляла с принц Хари Ако имате бутер тесто, направете тази рецепта с пълнено пилешко филе Перфектната бърза вечеря