Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими

Ключови думи: пилешки дробчета, флагман, рецепта

Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.

Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.

„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.

Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.

За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:
опаковане на пилешки черен дроб;
три глави лук;
две скилидки чесън;
четири супени лъжици сметана;
две супени лъжици вода;
една чаена лъжичка горчица;
подправки.

Начин на приготвяне:
Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме. 

Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.

Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак. 

Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.

Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути. 

Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.

Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене
Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.

Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:
червен пипер;
куркума;
джинджифил;
мащерка;
розмарин;
сол;
черен пипер.
Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен. 

Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Яница към шеф Никола: Искаш ли гадже от ромски произход? Готвачката от Hell`s Kitchen не крие, че е влюбена в младия си колега Голяма излагация на Мегз, но изхвърлиха Филип от Hell`s Kitchen  Инфлуенсърът, който казва, че жената, кухнята и колата са доста сходни, защото не се ли грижиш добре за тях, започват проблемите, изгори омлета
Чутовна сензация в "Ергенът" Ще има ли бунт на претендентки за Мартин? Нови разкрития за убийците на 20-годишния Мариян, единият е арестуван в Чехия Предстои да бъдат издадени европейски заповеди за арест спрямо тях, тъй като са опитали да заличат следите от убийството, а след това са напуснали страната
Купи си кола за 500 000 долара Бони има много пари Откриха две тела в къща край Петрич Все още не е ясно дали са установени следи от насилие
В 7 секции не е отчетен валиден вот, а в дори 2 липсват бюлетините в чувалите ЦИК закъсня с преизчисляването на данните от изборите и заради това Конституционния съд ще закъснее със своето решение - дали ще има пренареждане в Народното събрание Вдигна сватба, а после бързо се разведе На Емили Озмънт не й провървя в любовта
Балканска страна победи Германия, Австрия, Франция, Италия и Швейцария накуп На престижно Световно Тя разтърси "Ергенът" Млада дама разбърка картите
Мутренско изпълнение на булевард в голям град Ситуацията се разигра в Пловдив Мистерия с нападението на метеорозите на връх Мургаш, случаят бил като от роман на Стивън Кинг Нападателят влязъл в станцията от прозореца на третия етаж