Идеални за романтична вечеря: картофени „розички“ за любим човек
Необходими продукти:
600 грама килограм картофи
1,5 с.л. лъжици зехтин
1 чаена лъжичка много ситно нарязан пресен розмарин
2 скилидки чесън, настъргани на ситно
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
60 грама пармезан
6 резена бекон
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете 6 форми за мъфини със зехтин. Нарежете картофите на филийки с дебелина 2 мм. Подсушете филийките с кухнеска хартия. Смесете филийките със зехтин, розмарин, чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, така че сместа да покрие равномерно парчетата.
Нареждате 1/6 от филийките на един ред, като застъпвате 2/3-3/4 от предишната филийка. Поръсете с 1/6 част пармезан (1 супена лъжица) и сложете резен бекон до него. Навийте картофените филийки и ги увийте в бекон. Поставете във форма за мъфини и разгъвате „венчелистчетата“ така, че да заприлича на роза. Повторете с останалите съставки.
Печете розичките без капак за период от 20 минути. Покрийте с фолио и печете още 35-45 минути, или докато картофите омекнат.
Добави Коментар