Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка ми даде рецепта за меки и кремообразни арабски бухти, пекат се само за 30 минути

Ключови думи: арабски бухти, рецепта

Бухтите са деликатес, белязал много детства. Най-често ги хапвахме с домашно сладко от сливи или кайсии, но бяха вкусни и само поръсени с пудра захар.

Перфектни за закуска, похапване между храненията или дори като десерт с чаша чай или кафе.

Приготвянето е лесно, а резултатът – пухкави хлебчета, които ще ви разтопят още на първата хапка! Ние имаме за вас рецептата за Кремообразни Арабски бухтички – вътре са пълни с фина извара, която приятно се допълва от пудрата захар отгоре и добавените аромати. Ето какво ви трябва:

Необходими Продукти:

3 яйца + 1 яйце за плънката
150 г захар
Щипка сол
100 мл олио
70 мл прясно мляко
200 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
250 г прясно натрошено сирене или фина извара
3 супени лъжици захар (за плънката)
1 супена лъжица нишесте
Пудра захар (за поръсване)
Начин на Приготвяне:

В купа се разбиват 3 яйца с щипка сол и 150 г захар. Добавете олиото и млякото, след което разбъркайте добре.

След това добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до получаването на гладка смес.

Намажете дъното на тавата за печене с масло, след което разпределете сместа равномерно.

В друга купа смесете прясното натрошено сирене, 1 яйце, 3 ч. л. захар и нишестето, след което всичко разбийте добре с миксер до получаване на гладка смес.

Върху жълтия блат в тавата, с нож, внимателно направете плитки разделителни линии под формата на квадрати.

Поставете бялата смес в пош или найлонов плик и отрежете края на плика, за да направите по-голям отвор, след което нарисувайте бели ивици по разделените линии в тавата за печене.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 30-35 минути на 180°C, докато бухтичките придобият приятен златист загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Наша банка обяви големи промени от 1 април Банката има право да променя едностранно тарифата си за таксите и комисионите за физически лица и лихвения си бюлетин за физически лица Най-меката, най-вкусната и най-лесна връткана погача Дори и начинаещи кулинари биха се справили с рецептата
Момичето, наръгало няколко души в София, заплаши: Искам доживотна присъда или ще се повтори Надежда Кондева е обвинена в опит за убийство Печката беше в безобразно състояние, но с този домашен разтвор я изчистих за секунди Цитрусовите плодове могат напълно да обърнат мнението ви за битовите химикали и подреждането на нещата в домашни условия
Завършен е новият водопровод в с. Варвара, предстои изграждане на парково пространство Кметът на Царево Марин Киров проведе приемен ден в населеното място Бургазлия от жк „Възраждане“: Шумна компания всяка вечер се събира на беседката зад бл. 42, побърква ни с музика и викове Млади мъже и жени си правят барбекю, пускат силна музика и се забавляват до късните часове, а до тях - децата им
Златно правило на старите домакини, ето защо слагат сол в олиото Това е забравен от днешните хора трик, но е изключително ефективен Идеални за романтична вечеря: картофени „розички“ за любим човек Със сигурност ще изненадате половинката си 
Колко ще скочат наемите в Бургас през 2025 година Какво движи наемния пазар в Бургас? Прогноза за цените през 2025 г. Рекорден ръст на заплатите в Бургаска област IT секторът и туризмът водят по увеличение
ОДК-Несебър за пети път организира конкурс за картички на тема "8 март-празник на мама" Творбите ще се приемат до 28.02.2025 г. Зверство. Жена преби жестоко възрастната си майка Побоите са били няколко