Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Грешки при приготвянето на месо, които го правят жилаво, твърдо и безвкусно

Ключови думи: месо, жилаво, грешки

Понякога незнанието в кухнята може да провали и най-вкусната гозба. Ако сте от хората, които обичат и често готвят месо , то непременно трябва да сте запознати с тези 5 непростими грешки, които могат да съсипят и най-качественото парче месо, което току-що сте закупили от магазина.

В резултат гозбата, над която сте се трудили час-два, се получава безвкусна, а месото става жилаво или твърдо като подметка.

За да избегнете горния сценарий, просто се научете да избягвате най-разпространените грешки при приготвянето на месото :

месо за готвене
Грешка 1: Прекалено много бързате Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

месо марината
Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

тиган с олио
Грешка 3: Масло или олио? Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

много месо в тигана
Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!
Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби – предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ужасна вест разтърси спортна България Талантливо момиче почина само на 9 години Празнува по специален начин Ирина Флорин отбеляза рожден ден с нова песен
Отмъщението му може да е страшно Представянето на Дончич за ЛА Лейкърс се очаква с огромно нетърпение. Баскетболен ръководител му пожела 100 точки срещу Далас Известна попфолк певица смени попрището Попфолк певицата Джина Стоева направи курсове по йога
Заради ниските заплати: Учителите у нас готови за протест Учителите в страната са в готовност за национален протест, ако не бъде предвидено увеличение на заплатите им в новия бюджет за тази година Започна асфалтирането на пътя за царевското село Бродилово Ще бъде подновени канавки, отводнители канали, водостоци, мантинели и маркировката
Министерството на туризма представя България на международното изложение EMITT Участието на България в EMITT е ключов фактор за популяризирането на страната като атрактивна туристическа дестинация Министър Станков: Вертикалният газов коридор е стратегически проект за България и региона Работим усилено по него и за увеличаване на капацитета за пренос на газ на българо-гръцката и българо-румънската граница
Компас за възстановяване на конкурентоспособността на ЕС и осигуряване на устойчив просперитет Европейската комисия представи първата важна инициатива в рамките на този мандат, която осигурява стратегическа и ясна рамка за бъдещата й работа Бременна е, но кой е бащата Изпълнителката Рут Колева показа бременно коремче, таткото обвит в мистерия
Ад в София, летището е закрито от дим! Апокалиптични СНИМКИ По информация на БЛИЦ за пореден път е запалено голямо количество автомобилни гуми Световноизвестна спортна верига изтегля от пазара опасен протеин с метални частици Партидата, предмет на изтеглянето, е продавана: от 07.11.2024 г. до 14.11.2024 г. и между 31 декември 2024 г. и 25 януари 2025 г.