Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Грешки при приготвянето на месо, които го правят жилаво, твърдо и безвкусно

Ключови думи: месо, жилаво, грешки

Понякога незнанието в кухнята може да провали и най-вкусната гозба. Ако сте от хората, които обичат и често готвят месо , то непременно трябва да сте запознати с тези 5 непростими грешки, които могат да съсипят и най-качественото парче месо, което току-що сте закупили от магазина.

В резултат гозбата, над която сте се трудили час-два, се получава безвкусна, а месото става жилаво или твърдо като подметка.

За да избегнете горния сценарий, просто се научете да избягвате най-разпространените грешки при приготвянето на месото :

месо за готвене
Грешка 1: Прекалено много бързате Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

месо марината
Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

тиган с олио
Грешка 3: Масло или олио? Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

много месо в тигана
Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!
Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби – предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

8
Коментара по темата
8.
Кунтсуматор
08.02.2025 09:11:54
Когато е изпече или изпържи месото става много вкусно и си заслужава да опитате! Благодаря за съветите.
7.
ГРРУХХХХ
07.02.2025 14:17:06
Благодаря за адекватната информация.....А аз си мислех ,че защото е от четвърт век във фризера ....
6.
Готвач
07.02.2025 13:44:32
Смех смех смех па чат пат малко хумор
5.
Месо на 20 г.
07.02.2025 11:09:25
С тези твърди, стари,замразени ,тумблирани меса в търговската мрежа няма как да се постигне това...
4.
Вуйчо
06.02.2025 21:11:05
Хахаха ! И аз ...
3.
Данаил петкoof
06.02.2025 21:10:42
слагаш пържолата на скарата и Докле се опече гаврътваш биричка една,после фъргаш пържолата на чинийката и отваряш бира и си идеал петроff
2.
Емилиян
06.02.2025 21:07:46
Мястото го въргаш у тигани или на скарата и е супер
1.
Uycho
06.02.2025 19:31:43
Да та ее** в говача
  Добави Коментар
Сексът и боя Повечето истории от Северозапада са доста брутални - все пак такава е реалността там Лечителката Силвина Бел Илали разпозна в Тръмп най-висшия дух и прогнозира потъване на ЕС Според нея Сергей Лавров също не е случаен човек и духът му бил господар на кармата
Най-сигурните секс пози за зачеване Двойките, които изпитват затруднения в репродуктивно отношение са готови на всичко, за да успеят Алдебаран: Идва нова ера за човечеството Уран движи света към свободата, а Плутон – завладява и подчинява всичко и когато действат една срещу друга, резултатът е колосална разруха, каза той
Пророкът Едгар Кейси: Бъдете господари на храната си! Здравословни вегетариански ястия Очаквано от 1000 години знамение на Първа пролет, астролог разкри как любовта побеждава тъмнината Най-висшите енергии на целия Космос се фокусират към Земята и ще ни влияят цяла година, каза Филип Филипов
Цунами може да удари Санторини, готвят се за евакуация Според проучването макар сеизмичната активност да е известен фактор, свлачищата - както на сушата, така и под водата - също могат да предизвикат разрушителни вълни След Холивуд, пламна и Ню Йорк Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение в окръг Съфолк
До часове в Германия ще е ад, куп летища затварят Възможно е стачката да продължи няколко дни, като преговорите между синдикатите и работодателите все още не дават резултат Гущеров отнема децата от Светлана, готви план да я срине със земята Милионерското синче е готово на всичко за да си върне децата и да унижи плеймейтката
Възможно е търговци да вдигнат цените, след като влезем в еврозоната, но конкуренцията ще елиминира бързо тези практики Икономистът от Пловдив Георги Стоев е поел лична инициатива в социалните мрежи, в която си е поставил за цел да отговаря на въпроси на граждани за важните промени, които ще настъпят, след като България влезе в Еврозоната Деца, учители и родители засадиха дръвчета в Бургас в инициативата „Горичка на децата“ Основната цел на събитието беше да покаже на децата колко е важно да се грижим за природата