Тайната съставка на баба, с която кюфтетата всеки път се топят в устата
Всяка домакиня си има своите малки тайни, които превръщат обикновените ястия в кулинарни шедьоври. Една от тях е за крехки кюфтета, които буквално се топят в устата.
"Оказва се, че тайната на перфектните кюфтета се крие в една проста, но неочаквана съставка, която баба ми ми предаде като семейно наследство", пише авторка на кулинарен канал.
"Тя ми каза, че добавя настъргани ябълки към месото. Оттогава ги приготвям само така и всеки път кюфтетата стават невероятно крехки и сочни", добавя тя.
Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия:
-
600 гр. пилешка кайма
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 ябълки
- 1 глава червен лук
- 2 яйца
- 2 скилидки чесън
- малко смлян черен пипер
- 5 суп. лъжици царевично брашно
- 100 мл. рафинирано слънчогледово масло
Начин на приготвяне:
Обелете лука и ябълките и ги нарежете на ситно. Първо леко запържете лука в слънчогледовото масло, след това добавете ябълките. Продължете да пържите до пълна готовност на лука. Накълцайте чесъна. Смесете каймата с наситнения чесън и сместа от запържени ябълки и лук. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте всичко отново добре. От каймата оформете малки кръгли кюфтета. Оваляйте ги от всички страни в царевично брашно, след което запържете в олио от двете страни.
Това е всичко! Да ви е сладко!
Добави Коментар