Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече

Ключови думи: баница, рецепта, пухкава баница, флагман

Баницата със  сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с  месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:
Най-пухкавата баница със сирене
Необходими Продукти: 

500 г кори за баница (по-дебели)
4 яйца
500 г сирене
300 мл кисело мляко
100 мл олио
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 пакетче бакпулвер
150 г кашкавал
1 супена лъжица сусам
Начин на Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ангела Меркел побърква мигрантите, вижте как искат да я ... милват с език Восъчното подобие на германската баба, която каза „Елате хиляди мигранти“, докато беше канцлер, привлича развратници от цял свят Силви Вартан: Душата ми е българска, сърцето ми е френско  Певицата с български корени получи отличие от Сената на Франция
Доналд Тръмп: Дадохме презервативи за $50 милиона на „Хамас“, използват ги за бомби Американският президент е изумен, спира парите за Газа Румен Радев: Европа да поеме отговорност не само за своята собствена отбрана! За изграждането на конкурентоспособна и динамична икономика настоява президентът
Направи скандално изказване за Лудогорец Според Юга никой в България не се интересува от "орлите" и те са от "село" Разбраха се Шакира и Пике постигнаха съгласие за своите момчета
Сподели разтърсващи думи за звезда от Висшата лига Футболист на Ливърпул иска да бъде с много мъже? Направи интимна изповед Атижа получава неприлични предложения
"Раждала го е 16 часа" Катето Евро демонстрира чувство за хумор. Едва ли Кадиев не иска да гледат филм заедно... Сваля 56 кила Веселка ще има различна външност
Българин впечатли в Европа Играч на "Левски" блесна в ШЛ Огромен скандал в спорта И Станка Златева е замесена