Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече

Ключови думи: баница, рецепта, пухкава баница, флагман

Баницата със  сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с  месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:
Най-пухкавата баница със сирене
Необходими Продукти: 

500 г кори за баница (по-дебели)
4 яйца
500 г сирене
300 мл кисело мляко
100 мл олио
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 пакетче бакпулвер
150 г кашкавал
1 супена лъжица сусам
Начин на Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Задържаха собственика, влачил кучето си след колата в Банско (ВИДЕО) Кучето е е добре - без наранявания, жизнено и обгрижено, твърди местен жител Никога не правете това по време на Ретрограден Меркурий Една от основните препоръки по време на ретрограден Меркурий е да се избягват важни житейски решения
Вече не купувам от магазина Milky way, вместо това го правя вкъщи - лесна рецепта само с няколко съставки Всички у дома го обожаваме Връщате ли стола под масата, когато ставате? Това разкрива нещо за вас Притежавате 9 черти, които казват много повече от това да сте подредени
Бясна гонка с кола, управлявана от 8-годишно дете Задържаха майка му Перничанин предизвика страшен пожар, за да отмъсти на жена си
Мъж влачи куче с кола по улицата, трябвало да потича (ВИДЕО 18+) Случаят е от 28 юли в Банско Разкриха любовното гнездо на Швайнщайгер и българското му гадже Силва, само баровци отсядат там Световният шампион и Силвия Капитанова се ширят в луксозна хасиенда като от латиноамерикански сериал
650 дървета изгоряха при голям пожар в айтоско село Пожарът се разпростря на площ около 2 декара Руски удар срещу затвор в Украйна, има голям брой жертви Атаките са били масирани в 2 области
Анджелина Джоли и Джони Деп пренасят приятелството си в любов? Дали двама от най-големите секссимволи на своето поколение най-накрая ще намерят щастието заедно... Заведенията задължително трябва да имат менюта с цени и грамажи на храните и напитките ПОС терминалът е задължителен за обекти с две и над две звезди