Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Торта с шест вълшебни слоя!

Ключови думи: орехова торта, флагман

Запазете тази рецепта, защото няма да я намерите никъде другаде – Орехова торта с вкус на лимон ! Дори без да сте чели рецептата, само от вида й вече знаете, че ще е адски вкусна!

Кремът е с наситен лимонов вкус, а комбинацията с ореховия блат е направо неустоима… Ето какво ви трябва:

Орехова торта с вкус на лимон
Необходими Продукти:
10 белтъка
1 щипка сол
200 гр.захар
200 гр. смлени орехи
2 супени лъжици нишесте
Крем:

10 жълтъка
настъргана кора от 3 лимона
150 г захар
изцеден сок от 3 лимона (200 мл)
3 ванилови пудинга (3х40 г)
600 мл мляко
200 г масло
За поръсване отгоре: смлени орехи
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците на 10 яйца. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна и постепенно добавяйте захарта, докато се получи гъст и лъскав сняг.

Смесете смлените орехи с нишестето и разбъркайте хубаво.

След това ги изсипете при белтъците и внимателно ги объркайте в тях с шпатула, за да не спадне обемът.

Изсипете белтъчното тесто в покрита с хартия за печене тава (тази от фурната или с подобен размер). Заравнете отгоре.

Печете около 20 минути на 180-200 градуса, докато блатът изсъхне и придобие леко розов цвят.

Извадете го и оставете да се охлади, след което отстранете внимателно хартията за печене.

Междувременно пригответе крема:

Към 10-те жълтъка прибавете кората и сока на 3 лимона, добавете захарта и пудингите на прах.

Прибавете част от млякото и разбъркайте старателно с тел, за да няма бучки.

След това налейте останалото мляко и сложете сместа на тих огън.

Бъркайте крема до сгъстяване.

Охладете го под фолио с контакт и когато изстине напълно, разбийте с миксер.

Отделно разбийте 200 гр. меко масло и прибавете към него крема лъжица по лъжица.

Разрежете изстиналия блат по дължина на 3 ленти.

Разделете крема на 3 и сглобете с него трите блата. Измажете тортата отгоре и отстрани с останалия крем.

Отгоре поръсете със смлени орехи.

Охладете няколко часа в хладилник, преди да нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сподели, че е унижавана В младежките години  Папата получи два пристъпа на остра дихателна недостатъчност Ето какво съобщават от Ватикана
Администрацията на Тръмп с показателен ход Ето какво съобщи ББС Те са най-добрите в "Ергенът"... Относно готвенето
Сигнал до Флагман.бг: Голяма опасност ни дебне на пътя Бургас-Малко Търново Изсъхнали дървета може да паднат върху коли Свлече се като прострелян Виктор Русинов се превива от смях в "Ергенът", падна дори на земята
Зловеща катастрофа в страната Един човек загина, има и ранени Тя даде страхотен пример Млада българка със заявка да се превърне в световна хегемонка
Зеленски с тревожен коментар за войната Президентът на Украйна: Краят й е много далеч Шампион от Бургас се качи на Шипка и каза ярка фраза "Шипченската епопея е най-славната страница от нашата история", смята Цанко Цанков
Българин с разтърсващи думи за кървавата атака в Германия "Хората вече започват да се притесняват като излизат на разходка", сподели Яво Божилов Ад на "Тракия" Верижна катастрофа и 10-километрово задръстване