Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мекици БЕЗ мая и яйца – двойно по-пухкави са от класическите

Ключови думи: рецепта, мекици, мая, кисело мляко, яйца

Обичате ли тестени изделия? Имате ли любимо такова, което не пропускате да приготвите през почивните дни и да зарадвате цялото си семейство? Сигурни сме, че всеки като дете е обожавал да похапва вкусни мекички, сготвени от ръцете на собствената му баба. Истинска наслада за сетивата.

Днес сме решили да ви зарадваме с една много специална рецепта. Казваме, че е специална, тъй като крайният резултат е наистина фантастичен. Мекичките се получават меки и пухкави като облачета – трудно е човек да им устои. Само една мекичка със сигурност няма да ви е достатъчна. Това обаче не е единственото, с което да ви спечели рецептата. Продуктите, нужни за приготвянето на домашната закуска, за малко на брой и дори няма да се налага да тичате до супермаркета.

Нямаме търпение да споделим с вас как сами можете да си приготвите бабините мекички – меки, пухкави, топли и ухаещи на спомени.

Как да приготвите най-неустоимите домашни мекички?

Интересното при тази рецепта е, че за направата на мекичките не се използват нито яйца, нито мая. Рядко можете да попаднете на такава рецепта и то с такъв краен резултат.

Ето го и списъка с продукти, които ще са ви нужни за приготвянето на тестените изделия:

кисело мляко - 1 кофичка
сода бикарбонат - 1 ч.л.
брашно - 600 г
вода - 300 мл хладка
олио - 1 ч.ч.
сол - щипка

Какви са стъпките при приготвянето на мекичките?

Начин на приготвяне:

Започнете със смесването на киселото мляко и содата. Бъркайте докато содата шупне, това ще ви отнеме не повече от минута.

След това се прибавят солта и предварително пресятото брашно. Подчертаваме, че брашното задължително трябва да се пресее. В противен случай не мислим, че ще останете доволни от крайния резултат.

Започнете да месите тесто, а водата я добавяйте постепенно. Крайният резултат трябва да е много меко и гладко тесто. При необходимост добавете още малко брашно.

Това тесто не се оставя да втаса. Оформят се мекички веднага и се пържат в нагрятата мазнина.

Ако обичате да ги похапвате с пудра захар, поръсете ги докато са все още топли. Вкусни са и със сирене или конфитюр. Опитайте ги и няма да съжалявате.

Да ви е сладко!
 

2
Коментара по темата
2.
Друга Иванова
01.02.2025 20:58:08
От 400 гр.кисело мляко+300 млл вода
+б00 гр брашно може да станат хубави палачинки,обаче тесто ще замесите когато си видите ушите...ffc62
1.
Иванова
30.01.2025 20:18:12
Малко трудно ще стане тесто с 700 мл.течност и 600гр.брашно ще стане тесто за бухти. Не знам тези ,който са писали рецептата дали са я изпробвани. Но опита ми казва ,че това няма как да се случи.
  Добави Коментар
Поредна катастрофа на фатална отсечка По информация от полицията, за щастие, този път няма пострадали Мъж от село Оризаре кара мъртво пиян За щастие не се стигна до инцидент
Отличник е в... Масажите Млада жена от Бургаско реши да краде, полицията я сгащи Престъплението стана в Поморие
Депутатите обсъждат вота на недоверие Гласуването ще е към края на традиционната работна седмица Ето какво ще е времето Дъжд почти в цяла България
Авиобаза Граф Игнатиево очаква ценни придобивки за българската армия В ход е модернизиране на родните ВВС Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи
Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах
Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри