Тровят ни с опасна сьомга
Почти луксозната и уж диетична риба поне у нас се оказа меко казано опасна, пише skandalno.net. В България скъпата риба се внася основно от Финландия, Швеция и Норвегия, но за изненада на всички след обстоен анализ на балтийската риба става ясно, че уж здравословната храна съдържа в пъти повече диоксини, отколкото е прието.
Северните държави обаче са абсолютно коректни по отношение на информацията относно сьомгата, която внасят у нас и признават, че тя е бъкана с диоксини и изключително опасна за здравето на потребителите. Страните вносителки са категорични, че нашите търговци трябва да предупредят консуматорите за опасността, която крие употребата на скъпата риба, но това разбира се не се случва.
Българите не съзнават, че уж диетичната риба е бъкана с токсини, които увеличават значително опасността да развием рак. Експертите са категорични, че при тези условия сьомга може да се консумира най – много веднъж на 5 – 6 месеца. Това е така, защото на практика в тази риба се складират един куп индустриални химикали и вредни токсини. Ако все пак не можете да се откажете от вкусната риба, то тогава е за предпочитане да заложите на тихоокеанската сьомга, защото тя е най – безопасна.
Добави Коментар