Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото
Тази феноменални Солени тригуни ми ги показа моята мила свекърва, с която, между другото сме в отлични отношения. Винаги ме е подкрепяла, а на нея дължа едни от най-вкусните ястия, любими на моето семейство.
Въпросните триъгълни банички са може би най-любимата закуска на двете ми момчета и баща им, които едвам устискват да ги извадя от фурната и ги нападат още горещи-горещи.
Ето какво ви трябва:
Солени тригуни
Продукти (за разбъркване използвайте чаша от 180 гр.):
500 гр готови кори за баница,
1 опаковка заквасена сметана (180 гр),
2+2 яйца,
1 чаша олио,
500 гр. сирене или кашкавал и сол според нуждите
Начин на Приготвяне:
1. Пълнеж: наситненото сирене (може и кашкавал) се смесва с две яйца и сол на вкус.
2. Заливка: двете яйца се смесват с олиото и заквасената сметана.
3. Разрежете корите по дължина на две и разпределете заливката по цялата повърхност. Прегънете ги по дължина, за да получите дълга тясна лента.
4. В единия край сложете плънка от сирене, след което прегънете, за да се получи триъгълник. Продължете да сгъвате така до края.
5. Подредете триъгълниците в тава, застлана с хартия за печене, като върху всеки сложете парченце масло или ги покрийте с останалата плънка (и кашкавал, ако е останал).
6. Печете ги за 10-15 минути в загрята фурна на 200 градуса.
Добави Коментар