Невероятно вкусна салата „Дракон“, която ще замени всички други на трапезата
Оригинална салата за всяка празнична трапеза! „Дракон“ може да стане добър конкурент на всяка по-представителна салата. Лесно се приготвя и става невероятно вкусна.
Съставки:
3-4 бр. варени картофа;
320 г филе от херинга;
1 среден лук;
4 варени яйца;
2-3 бр. мариновани краставици;
160 г топено сирене;
майонеза;
връзка зелен лук;
марината: 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л. л. оцет 6-9%, вряла вода.
Мариноване на лук
Нарежете лука за салата на доста ситно. За да не горчи, добавете сол, захар, оцет и налейте вряла вода, така че да го покрие напълно. Оставете така поне 20 минути.
Сглобяване на салатата
Картофите се настъргват. Добавете майонеза и разбъркайте. Заравнете. Не е необходимо да солите картофите, тъй като салатата съдържа херинга и кисели краставици. Рибата се нарязва на парчета и се слага отгоре. Тук не добавяйте майонеза.
Съвет
За да бъде салатата красива, сглобете я в разкопчаващ се ринг. Следващият слой е лукът, изцеден от маринатата. Върху него се разпределя малко от общото количество зелен лук. Покрийте с мрежа от майонеза.
Следват настъргани варени яйца и майонеза. Предпоследният слой е мариновани краставици. Добавете малко майонеза.
Накрая финалният слой е от настъргано топено сирене. Поставете го първо във фризера за 30 минути, за да се настържат по-лесно. Поръсете с останалия зелен лук.
Премахнете формата и можете веднага да сложите салатата на масата!
Приготвя се много бързо: просто трябва предварително да сварите някои съставки и внимателно да ги наслоите. Сочна, апетитна, удовлетворяваща, балансирана на сол, незабравима салата „Дракон“ за всяка празнична трапеза!
Добави Коментар