Само две яйца и малко юфка, ще спретнете уникална вкусотия
150 грама – юфка
200 грама – извара
70 грама – сметана
2 броя – яйца
3 супени лъжици – захар
30 грама – масло
Щипка – сол
Начин на приготвяне:
Първо яйцата се счупват в купа. Смесете ги със солта, захарта и изварата. През това време поставете подходящ съд с вода на котлона.
Включете фурната да се загрява. С блендер разбийте старателно яйчената смес до получаване на хомогенност. Прибавете малко количество сол, към водата.
Като заври прибавете юфката там. Необходимо е да се вари според указанията на опаковката. Ако случайно на опковката няма увътване, тогава е желателно да използвате общите препоръки.
Гответе юфката за период от 2-3 минути. След което по-добре да изключете котлона, покрийте с капак и оставите да ври за период от още 7 минути.
Сложете юфката в гевгир, за да се отцеди. Като стане по-студена, смесете с шпатула изварената смес. Получената смес се слага в тава за печене, намазана предварително с мазнина и застлана с хартия за печене.
В друга купа разбийте едно яйце и го смесете със сметаната. Вкусотията е нужно да се пече на 200 градуса за период от 30 минути. Насладете се!