Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Перфектната закуска в неделя - Рецепта за баница с праз и сирене от тефтера на баба

Ключови думи: баница, закуска, сирене, праз, рецепта, тефтера на баба

Баницата с праз и сирене е еднo от най-любимите български традиционни ястия, която съчетава хрупкавостта на корите с ароматната и вкусна плънка.

Лесна за приготвяне и изключително вкусна, тази баница е перфектен избор за всякакъв повод – от семейни събирания до празнични трапези.

В следващите редове ще ви покажем една рецепта от тефтера на бабите ни, а две съставки я правят направо неустоима.

Необходими продукти:
500 г кори за баница
300 г сирене
2 яйца
1 връзка праз лук
1/2 чаша олио или разтопено масло
1/2 чаша кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Сол на вкус
1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне: 
Измийте и нарежете праза на тънки кръгчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете праза за около 5-7 минути, докато омекне и стане прозрачен. Оставете го да се охлади. В голяма купа смесете сиренето, яйцата, киселото мляко (с добавена сода бикарбонат), черния пипер и чубрицата. Добавете охладения праз и добре разбъркайте.

Вземете една кора за баница и я намажете с малко олио или разтопено масло. Поставете следваща кора върху първата и отново намажете с мазнината. Повторете процеса с още 3-4 кори, докато получите слой от 4-5 кори. Разпределете част от плънката върху подготвените кори и ги навийте на руло. Повторете същото с останалата част от корите и плънката.

Намажете тава с малко мазнина и поставете рулата от баница в нея. Можете да ги подредите спираловидно или да ги поставите една до друга. Намажете баницата с малко олио или разтопено масло отгоре и я поставете в предварително загрята фурна на 180°C. Печете около 40-45 минути или до златисто кафяво.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Братът на криптокралицата Ружа Игнатова ще ни покаже как се готви Той ще бъде участник в "Черешката на тортата" Неописуема трагедия! Красивата Адриана остана завинаги на 21, зад волана на фаталната кола бил любимият й Двамата пътували с колата му в малките часове на нощта, когато той загубил контрол над управлението и последвал удар в стоманенобетонен стълб
Имали 5% шанс за дете, но чудото се случило след екскурзия Весела Бабинова и Владо Зомбори с откровена история Гласуването за "Личност на годината 2024" става все по-oспорвано. Вижте резултатите до момента Всеки може да подкрепи своя фаворит до 23:59 ч. на 20 януари, компетентното жури ще заседава през пролетта, когато ще се проведе и тържествената церемония по награждаването
Смени яйцата с това и кюфтетата ще станат много по-меки и сочни отвътре Ето каква е тайната Мая Манолова напусна коалицията с БСП Гласувала против влизането на БСП-ОЛ в коалиция с ГЕРБ с аргумент, че това може да бъде началото на края на лявото в България
Какъв хищник сте според зодията Скорпион е безпощаден тигър Мъж почина в курортен комплекс „Боровец“ Вероятната причина за съмъртта е инсулт или инфаркт
Задържаха наркодилъра Чолака, докато продава дрога в столицата В дома му са открити килограм марихуана и амфетамини Тя казва на Меси и Роналдо какво да ядат Диетоложката Енджи Касабие сподели как се е запознала със звездите
Дубайският шоколад, който всъщност идвал от Турция Вносител на сладкарски изделия, които внася дубайски шоколад в Германия, е завел дело Треньорът на Гълъбин Боевски: Чуваме се всяка седмица, в Португалия е Името му е изписано със златни букви в спортната ни история и с червени в досиетата на службите