Всеки, който обича да пие кафе, ще бърза да приготви тази невероятна рецепта
За да направим невероятна торта тирамису ще са ни необходими за едната част 2 яйца, 1 супена лъжица олио, 1 чаена чаша захар, 1 чаена лъжица аромат на ванилия, 1 щипка сол, 60 грама захар, 50 грама брашно, 25 гр царевично нишесте.
За крема ни трябва 750 грама маскарпоне, 100 грама пудра захар, 500 грама разбита сметана, в допълнение 1 голяма чаша кафе с мляко, 300 грама бишкоти, 1 супена лъжица фино спляно кафе на прах, 1 супена лъжица какао на прах.
И да действаме!
Отделяме яйцата, разбиваме жълтъците с олиото, добавяме една чаена лъжичка захар и ванилията. Разбиваме белтъка с щипка сол и захарта до получаването на снежна маса. След това пресяваме брашното и царевичното нишесте върху него, а после добавяме и жълтъците. Трябва да получим кремообразно тесто, което да поставим в тавичка с препоръчителен диаметър 24 сантиметра. Желателно е да ползваме хартия за печене и да изпечем тази част от нашия сладкиш за 15 минути на 180 градуса.
Имаме вече основа за десерта, изчакваме я да изстине и с помощта на чиния я обръщаме.
За крема смесваме маскарпонето с пудрата захар и сметаната, слагаме около една трета от този крем на дъното на тортата.
Взимаме бишкотите и ги потапяме в охладеното кафе с мляко, после ги разпределяме равномерно върху крема в тавичката. Покриваме ги хубаво с крема. Повтаряме процеса няколко пъти, докато тавичката ни се напълни. Последният слой трябва да е с много крем. След това прибираме в хладилника за 4 часа, най-добре цяла нощ. Изваждаме нашата торта тирамису и я поръсваме с кафе и какао на прах – преди да сервираме.