Редовно правя тези мини банички, вкъщи ги обожаваме
Рецепта за мини банички, която пазим в семейството от години. Гостите ми я обожават и винаги знаят с какво ще ги почерпя, като дойдат у дома. Нахвърлят се върху баничките като невидели и буквално за 5 минути не остава и трошичка!
Споделям с вас лесната рецепта за мини банички с масло и сирене. Ето какво ви трябва:
1 пакет готови кори за баница (6 кори)
250 гр. масло стайна температура
500 гр. прясно сирене/извара
4 яйца
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото на пяна, след което добавете сиренето, яйцата, солта и захарта, след което разбийте с миксер, за да се смеси всичко в кремообразна смес. Разделете я на 4 части.
Върху равна повърхност наредете 2 кори една върху друга. Намажете с плънка, покрийте с трета кора и пак намажете с плънка. Навийте всичките 3 кори заедно на руло.
След това увийте рулото в хартия за печене.
Повторете процеса и с останалите кори. Оставете ги във фризера, за да стегнат и да се нарежат по-лесно. Ако формата не ви е много важна, можете веднага да нарежете рулата.
Подредете парчетата в тава и ги изпечете за 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят.
Покрийте ги с кърпа, за да омекнат, а ако искате да са хрупкави, тогава не е нужно да ги покривате.
Добави Коментар