Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудна супа само с три съставки

Ключови думи: вкусно, супа, ориз, говеждо, магданоз

Супата е едно от най-древните и обичани ястия. Със своята традиционно лесна подготовка и минимални изисквания към продуктите, тя е перфектното ястие за заети домакини. Ако търсите рецепта, която съчетава максимално удобство с перфектен вкус, ви предлагаме точно това – супа, която се приготвя само с три основни съставки.

Необходими продукти:

500 г говеждо месо
1 чаша ориз
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер (на вкус)

Начин на готвене:

1. Сварете месото

Поставете 500 грама говеждо месо в тенджера и добавете достатъчно вода, за да го покрие с около 7 - 10 сантиметра. Загрейте до кипене. Когато започнат да се образуват мехурчета, внимателно отстранете пяната, която се събира на повърхността. Това ще помогне за по-чист вкус и бистър бульон.

2. Проверете готовността на месото

Оставете месото да се вари на умерен огън, докато стане крехко. За да проверите дали е готово, прободете го с вилица. Ако вътрешността не е с характерния розов цвят, месото е достатъчно сварено. На този етап можете да добавите малко сол.

3. Добавете ориза

Измерете една чаша ориз, измийте го добре и го добавете към врящия бульон с месото. Разбърквайте от време на време, за да предотвратите залепването на ориза по дъното на тенджерата. Гответе на слаб огън, докато оризът омекне и се смеси с ароматите на месото.

4. Пригответе магданоза

Докато оризът и месото се доваряват, нарежете магданоза на ситно. Преди това се уверете, че го измивате добре, тъй като ще го използвате пресен. Магданозът не само обогатява вкуса на супата, но и добавя витамини и минерали, които са полезни за организма.

5. Финални щрихи

След като оризът е готов, свалете тенджерата от котлона. Нарежете месото на по-малки парчета, ако все още е на големи късове. Добавете магданоза към супата и разбъркайте добре. Сервирайте ястието топло, подправено с черен пипер на вкус.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Става много напечено в "Ергенът" Косара отклони усилия на Виктор и Мартин, ще я спечели ли Васил? Показа огромно сърце Джордан има 6 титли от НБА, любимец е на милиони и прояви характер и извън спорта
Жестоко природно бедствие удари... Боливия Росен Желязков с много важно предложение в Париж В България може да бъде създаден многонационален щаб за сигурността в Черно море
Нападение с нож в центъра на Амстердам Полицията води разследване Фрапиращ инцидент във Варна 80-годишен шофьор се вряза с колата си в магазин
Притесни се за Гришо "Можеше да бъде изнесен на носилка", сподели Мартина Навратилова Продължава полицейската операция в центъра на Бургас Ето подробности
Столична община дължи 1,52 млн. лв. на болниците си Лекари и медицински сестри не получават допълнителни възнаграждения, които са между 20 и 30% от техните заплати Млада жена се оплака от зверска мигрена, 14 дни по-късно стана най-страшното Средната продължителност на живот след поставяне на диагнозата е между 12 до 18 месеца
Фамилията на терорист №1 строи най-високата сграда в света Тя ще се извисява на цели 1007 метра и ще струва 1,9 милиарда долара Колите на Google отново тръгват по българските пътища Те ще да обновят изображенията в навигационната система на компанията