Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудна супа само с три съставки

Ключови думи: вкусно, супа, ориз, говеждо, магданоз

Супата е едно от най-древните и обичани ястия. Със своята традиционно лесна подготовка и минимални изисквания към продуктите, тя е перфектното ястие за заети домакини. Ако търсите рецепта, която съчетава максимално удобство с перфектен вкус, ви предлагаме точно това – супа, която се приготвя само с три основни съставки.

Необходими продукти:

500 г говеждо месо
1 чаша ориз
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер (на вкус)

Начин на готвене:

1. Сварете месото

Поставете 500 грама говеждо месо в тенджера и добавете достатъчно вода, за да го покрие с около 7 - 10 сантиметра. Загрейте до кипене. Когато започнат да се образуват мехурчета, внимателно отстранете пяната, която се събира на повърхността. Това ще помогне за по-чист вкус и бистър бульон.

2. Проверете готовността на месото

Оставете месото да се вари на умерен огън, докато стане крехко. За да проверите дали е готово, прободете го с вилица. Ако вътрешността не е с характерния розов цвят, месото е достатъчно сварено. На този етап можете да добавите малко сол.

3. Добавете ориза

Измерете една чаша ориз, измийте го добре и го добавете към врящия бульон с месото. Разбърквайте от време на време, за да предотвратите залепването на ориза по дъното на тенджерата. Гответе на слаб огън, докато оризът омекне и се смеси с ароматите на месото.

4. Пригответе магданоза

Докато оризът и месото се доваряват, нарежете магданоза на ситно. Преди това се уверете, че го измивате добре, тъй като ще го използвате пресен. Магданозът не само обогатява вкуса на супата, но и добавя витамини и минерали, които са полезни за организма.

5. Финални щрихи

След като оризът е готов, свалете тенджерата от котлона. Нарежете месото на по-малки парчета, ако все още е на големи късове. Добавете магданоза към супата и разбъркайте добре. Сервирайте ястието топло, подправено с черен пипер на вкус.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Братя апаши вилняха в Поморие, полицията ги разкри Двамата тероризират жилищна кооперация Голям повод да почерпят днес имат... Хората с име Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила, Габриел, Габриела или Габи
Огромен политически трилър: Задържаха президента на... Какво се случва в Южна Корея? Започна гласуването за "Личност на годината 2024" Всеки може да подкрепи своя фаворит до 23:59 ч. на 20 януари, компетентното жури ще заседава през пролетта, когато ще се проведе и тържествената церемония по награждаването
Брутално: 18-годишна изнасилена от 62 души, има масови арести Потресаваща история в Индия Почина бележита българка Отиде си проф. Адриана Благоева
Шокиращо: Палавница сподели, че е спала с над 1000 мъже за... Половин денонощие Кой е като него? Ето колко пари взе Роналдо за 2024 година Той не е милионер, а милиардер 
България се прощава със световен шампион Васил Радев почина на 64-годишна възраст Този "сладур" може спокойно да убие слон Видите ли това животно на екскурзия в Африка, бягайте
Рязко затопляне между Русия и Европа ще промени съдбата на Украйна, смята бившият говорител на Зеленски Демократите и глобалистите пращаха хората на фронта за собствени интереси, убеден е Алексей Арестович Сподели разтърсваща история Раду с трудно детство