Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

На пръв поглед обикновен, но с пълнеш изненада! Ще се влюбите в този кекс

Ключови думи: кекс с ванилов крем, рецепта

Предлагаме ви рецептата за чуден сладкиш, който е наистина вкусен, мек и същевременно сочен.

Можете да го направите с или без плодове. За измерване на продуктите използвайте чаша с обем 250 мл.
Ако използвате различен обем, винаги измервайте всички съставки с една и съща чаша, това е гаранция за успех.

Интересното тук е, че кремът се „крие“ в тестото – понеже няма да го видите, изненадата ще последва, когато отхапете парченце – буквално ще се разтопи в устата ви! Ето необходимите продукти за този Сладкиш-изненада с ванилов крем:
1 чаша обикновено брашно
1 опаковка бакпулвер
1 чаша полугрубо брашно
1 чаша мляко
3/4 чаша кр.захар
1 опаковка ванилова захар
1/2 чаша олио
2 яйца

За крема:

3/4 чаша пудра захар
2 чаши заквасена сметана 16% (400 г)
2 яйца
1 опаковка ванилов пудинг на прах
1 опаковка ванилова захар
По избор:

плодов компот
пресни малки плодове
замразени плодове (овкусени със захар)
Начин на Приготвяне:
Първо разбъркайте продуктите за тестото с миксер.

Първо яйца със захар до пяна, след това течни съставки и накрая насипни съставки.

За крема:

Смесете всички съставки за крема (ще използваме пудинг от пакетче, а не сварен пудинг) и разбийте с миксер.

Наредете 1/2 от тестото върху тава, застлана с хартия за печене (или намазнена и поръсена с брашно) .

Върху тестото се разпределя кремът с пош или обикновена лъжица (може на зигзаг или на острови).

Накрая добавяме плодовете и остатъка от тестото.

Сладкишът може да се приготви и без плодове.

Ако използвате плодове от компот, препоръчвам да намалите малко захарта, а също и да ги отцедите хубаво.

Пече се при температура 170 градуса около 45-55 минути. Трябва да се внимава да не загори.

Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.

3
Коментара по темата
3.
1
14.01.2025 13:45:40
Май пак не сте гледали правописния речник...
2.
днес
14.01.2025 13:43:07
Този път няма извара,но затова пък има пълнеШШШ!
1.
Тъп
14.01.2025 13:34:01
ПълнеШ или ПъпеЖ?
  Добави Коментар
Те правят от мухата слон - ето кои са царете на скандалите Вижте кои са тези 4 зодии Продават рядка находка от Титаник за 50 хил. паунда Ханс Кристенсен Гивард е сред 1500-те загинали при сблъсъка на кораба с айсберг
Носи дрехите на майка си в предаването Мацката с най-много рози в Ергенът жъне успех, след успех и по всичко личи, че се превръща в основна фаворитка на Васил Ако това се случва с вашата пералня, значи се разваля Вижте важните признаци
Почина успял българин Напусна ни Илия Пехливанов Стана ясно кой е арестуваният топ мафиот в центъра на София. Голяма клечка е! Това е Александър Любович
Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно 
Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати 
Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като...