Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

На пръв поглед обикновен, но с пълнеш изненада! Ще се влюбите в този кекс

Ключови думи: кекс с ванилов крем, рецепта

Предлагаме ви рецептата за чуден сладкиш, който е наистина вкусен, мек и същевременно сочен.

Можете да го направите с или без плодове. За измерване на продуктите използвайте чаша с обем 250 мл.
Ако използвате различен обем, винаги измервайте всички съставки с една и съща чаша, това е гаранция за успех.

Интересното тук е, че кремът се „крие“ в тестото – понеже няма да го видите, изненадата ще последва, когато отхапете парченце – буквално ще се разтопи в устата ви! Ето необходимите продукти за този Сладкиш-изненада с ванилов крем:
1 чаша обикновено брашно
1 опаковка бакпулвер
1 чаша полугрубо брашно
1 чаша мляко
3/4 чаша кр.захар
1 опаковка ванилова захар
1/2 чаша олио
2 яйца

За крема:

3/4 чаша пудра захар
2 чаши заквасена сметана 16% (400 г)
2 яйца
1 опаковка ванилов пудинг на прах
1 опаковка ванилова захар
По избор:

плодов компот
пресни малки плодове
замразени плодове (овкусени със захар)
Начин на Приготвяне:
Първо разбъркайте продуктите за тестото с миксер.

Първо яйца със захар до пяна, след това течни съставки и накрая насипни съставки.

За крема:

Смесете всички съставки за крема (ще използваме пудинг от пакетче, а не сварен пудинг) и разбийте с миксер.

Наредете 1/2 от тестото върху тава, застлана с хартия за печене (или намазнена и поръсена с брашно) .

Върху тестото се разпределя кремът с пош или обикновена лъжица (може на зигзаг или на острови).

Накрая добавяме плодовете и остатъка от тестото.

Сладкишът може да се приготви и без плодове.

Ако използвате плодове от компот, препоръчвам да намалите малко захарта, а също и да ги отцедите хубаво.

Пече се при температура 170 градуса около 45-55 минути. Трябва да се внимава да не загори.

Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.

3
Коментара по темата
3.
1
14.01.2025 13:45:40
Май пак не сте гледали правописния речник...
2.
днес
14.01.2025 13:43:07
Този път няма извара,но затова пък има пълнеШШШ!
1.
Тъп
14.01.2025 13:34:01
ПълнеШ или ПъпеЖ?
  Добави Коментар
Брутално: 18-годишна изнасилена от 62 души, има масови арести Потресаваща история в Индия Почина бележита българка Отиде си проф. Адриана Благоева
Шокиращо: Палавница сподели, че е спала с над 1000 мъже за... Половин денонощие Кой е като него? Ето колко пари взе Роналдо за 2024 година Той не е милионер, а милиардер 
България се прощава със световен шампион Васил Радев почина на 64-годишна възраст Този "сладур" може спокойно да убие слон Видите ли това животно на екскурзия в Африка, бягайте
Рязко затопляне между Русия и Европа ще промени съдбата на Украйна, смята бившият говорител на Зеленски Демократите и глобалистите пращаха хората на фронта за собствени интереси, убеден е Алексей Арестович Сподели разтърсваща история Раду с трудно детство
Принцеса Катрин е вече в ремисия Тя посети болницата, в която се лекуваше, и вдъхна надежда на хората, болни от онкологични заболявания Човек на Владимир Путин с тежки думи Говори за конфликта между Русия и Украйна
Жена се качи зад волана мъртво пияна и... Отнесе пейка, за щастие инцидентът не е фатален Деликатна ситуация в "Стани богат" Участничка не се подведе