Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Няма празник у дома без салата Седмото небе

Ключови думи: салата, рецепта за салата, салата седмото небе

Представяме ви рецепта за салата, която се нарича Седмото небе. Вкусна и много засищаща! Правя я на всички празници.

Необходими съставки:

400 гр. паста Матини
1 глава червен лук (може и обикновен)
1-2 скилидки чесън
1 морков
3-4 кисели краставички
1 малка консерва царевица
1 чаша кисело мляко от 180 гр.
сол на вкус
150-200 г сирене
2 сварени яйца
пресен магдано
сладък червен пипер
Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.

Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.

Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.

През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.

Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.

Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.

След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.

Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.

След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).

Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.

След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.

След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.

Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почина голям поет Напусна ни Гален Ганев Магазин горя в Поморие Нанесени са материални щети
Жена тормози цял квартал Какво се случва във Велико Търново? България с много неприятно класиране относно корупцията От страните от ЕС по-зле е само Унгария, според проучване
Интересна изложба в Царево Цветелина Стефанова ще покаже свои произведения на изкуството Нов фатален инцидент в САЩ Частни самолети се сблъскаха на летище
Хвърли "бомба" за "Ергенът" "Участничките ще изглеждат по-добре на тъмно", прояви чувство за хумор метеорологът Празник е Имен ден имат...
Голям студ в страната Ето прогнозата Пари за Близнаци, любовни разочарования за Лъва Хороскоп за деня – 11 февруари 2025, вторник 
Тази храна е... Много полезна почти за всички хора Направи страхотен жест Калейн е много класна дама