Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвих торта Калдъръмче, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох

Ключови думи: торта калдъръмче, флагман, рецепта, лесна рецепта

С тази интересна украса може да я поднесете „рамо до рамо“ с онези скъпи и сложни торти, чието приготвяне отнема ден-два.

Запишете си тази рецепта, защото ще я приготвяте много често. Ето какво ви трябва за уникално лесната и вкусна Торта Калдъръмче (нарекох я така, защото прилича на калдъръмена улица):

Торта Калдъръмче
Необходими Продукти:
400 гр. бисквити
100 гр. орехи
50 гр. какао на прах
200 мл прясно мляко
120 гр. несолено масло
100 гр. захар
1/2 пакетче ванилова захар
120 гр. шоколад
100 мл. сладкарска сметана
40 гр. бял шоколад за украса
Начин на Приготвяне:
Начупете бисквитите с ръка на едри парчета и ги наредете в дълбока купа. Орехите нарежете на едро или ги сложете в блендер, но не ги смилайте на ситно, добре е да се усещат. (Оставете едната ръка настрани за декорация). Разбъркайте.

Сложете 200 мл мляко в тенджера, добавете 100 г захар и малко ванилова захар, след това добавете 50 г какао на прах. Разбърква се добре, за да няма бучки, след което се поставя на умерена температура и се загрява при непрекъснато бъркане, докато съставките се разтопят.

Добавя се нарязаното на по-малки кубчета масло (120 г) и се бърка, докато и то се разтопи напълно и се поеме в сместа. Трябва да се получи смес, подобна на шоколадова глазура, само че по-рядка.

С готовия шоколадов сос се заливат натрошените бисквити. Разбъркайте внимателно с лъжица или шпатула, като внимавате да останат цели парченца от бисквитите. Ще забележите, че сместа бързо ще се сгъсти и ще попие в бисквитите.

Изсипете я в предварително подготвена форма за торта с гъвкав борд, застлан с гладка хартия или фолио. Използвайте по-малка форма, ако искате по-висока торта. Заравнете и оставете да се охлади за 10 минути.

През това време загрейте сладката сметана заедно с начупения на кубчета шоколад на слаб огън или водна баня. Внимавайте да не заври. Разбъркайте, докато сместа стане гладка и я изсипете върху тортата. В средата изсипете разтопения бял шоколад и с клечка за зъби направете шарки във формата на слънце.

Отстрани поръсете счукани орехи.

Оставете тортата да се охлади в хладилник поне 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
С 30% са се увеличили пенсиите за инвалидност за година Това сочат данните на НОИ Учителка в детска градина накара дете да чисти тоалетна с голи ръце? Какво се случва в Пловдив?
Много неприятно провинение в Бургас Мъж без книжка шофира дрогиран Украинец шофира пиян из бургаски комплекс Полицията го задържа
Бургаски огнеборци с бърза намеса Изгасиха горящи дървени плоскости  Мъж от Бургас показа какво не трябва да се прави зад волана Кара мъртво пиян
Бургазлия с голям удар в "Капките" Вени е първият участник от този сезон с две победи Трагедия в Турция Загинали и ранени при катастрофа между кола и пътнически автобус
Какво време ни очаква в понеделник? Значителна облачност в България „Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави
Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност