Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвих торта Калдъръмче, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох

Ключови думи: торта калдъръмче, флагман, рецепта, лесна рецепта

С тази интересна украса може да я поднесете „рамо до рамо“ с онези скъпи и сложни торти, чието приготвяне отнема ден-два.

Запишете си тази рецепта, защото ще я приготвяте много често. Ето какво ви трябва за уникално лесната и вкусна Торта Калдъръмче (нарекох я така, защото прилича на калдъръмена улица):

Торта Калдъръмче
Необходими Продукти:
400 гр. бисквити
100 гр. орехи
50 гр. какао на прах
200 мл прясно мляко
120 гр. несолено масло
100 гр. захар
1/2 пакетче ванилова захар
120 гр. шоколад
100 мл. сладкарска сметана
40 гр. бял шоколад за украса
Начин на Приготвяне:
Начупете бисквитите с ръка на едри парчета и ги наредете в дълбока купа. Орехите нарежете на едро или ги сложете в блендер, но не ги смилайте на ситно, добре е да се усещат. (Оставете едната ръка настрани за декорация). Разбъркайте.

Сложете 200 мл мляко в тенджера, добавете 100 г захар и малко ванилова захар, след това добавете 50 г какао на прах. Разбърква се добре, за да няма бучки, след което се поставя на умерена температура и се загрява при непрекъснато бъркане, докато съставките се разтопят.

Добавя се нарязаното на по-малки кубчета масло (120 г) и се бърка, докато и то се разтопи напълно и се поеме в сместа. Трябва да се получи смес, подобна на шоколадова глазура, само че по-рядка.

С готовия шоколадов сос се заливат натрошените бисквити. Разбъркайте внимателно с лъжица или шпатула, като внимавате да останат цели парченца от бисквитите. Ще забележите, че сместа бързо ще се сгъсти и ще попие в бисквитите.

Изсипете я в предварително подготвена форма за торта с гъвкав борд, застлан с гладка хартия или фолио. Използвайте по-малка форма, ако искате по-висока торта. Заравнете и оставете да се охлади за 10 минути.

През това време загрейте сладката сметана заедно с начупения на кубчета шоколад на слаб огън или водна баня. Внимавайте да не заври. Разбъркайте, докато сместа стане гладка и я изсипете върху тортата. В средата изсипете разтопения бял шоколад и с клечка за зъби направете шарки във формата на слънце.

Отстрани поръсете счукани орехи.

Оставете тортата да се охлади в хладилник поне 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Получи подкрепата на 87 % от избирателите, според екзитпола Огромен протест в Гърция Съседите търсят справедливост след влакова катастрофа
Русия съобщи, че е завладяла... Още едно село в Донецка област Отново показа класа Попов с престижно класиране
Много е щастлива Известна певица се радва на лични и професионални успехи Бизнесът му тръгна от видеокасетки, а днес е един от най-богатите в държавата Божидар Колев е съсобственик на "Технополис" и "Практикер"
Обра точките на 57 години Памела Андерсън е легендарна чаровница Прегърнахме се и чакахме, проговориха машинистите от фаталния влак Трябваха ни секунди, за да отидем в задната кабина. Клекнахме ли, не знам вече, прегърнахме се и чакахме удара, сподели Пламен
Сръбската Беба подпали мрежата Пусна снимки по бански от Тайланд, влюбените емотикони не закъсняха Поколението Z – все по-технологично и самотно Поколение Z включва хора, родени между 1997 и 2012 г.
Лукашенко с интересна фраза Той счита, че Беларус се радва на сериозна демокрация Инженерна мисъл: Вижте как този мъж прави „самоделно камионче“ с подръчни материали Изобретението предизвика интерес и множество коментари в социалните мрежи