Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, пригответе тази бърза баница

Ключови думи: бърза баница, баница с точени кори, флагман

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, тази бърза баница е идеална за целта. И да нямате кори в хладилника, няма страшно, защото тестото се приготвя сравнително бързо, остава само да оформите сръчно корите и да напълните със сирене.

Разбира се, няма да успеете да посрещнете гостите с нея, но може да им я поднесете на изпроводяк – определено ще останат без думи от такава вкусотия!

Чакането определено си заслужава, защото получавате пухкава като душица и много вкусна домашна баница.

Ето какво ви трябва за тази Бърза баница със сирене за неканени гости:

Необходими продукти:

700 гр. брашно
1 инстантна мая
1 ч. л. захар
2 ч. л. сол
2 яйца
350 мл топла вода +- (колкото е необходимо)
За намазване:

80 г масло
80 г маргарин
и 400 г сирене за плънка
Освен това:

1 жълтък за мазане
малко сусам за поръсване
Начин на приготвяне:

От брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода се замесва меко тесто. Имайте предвид, че яйцата трябва да са със стайна температура, а водата да е хладка и да я добавяте постепенно, според нуждите.

Оставете тестото да почине на топло за половин час или докато втаса и удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително еднакви топки.

Маргаринът и маслото се разтопяват в микровълновата или на много слаб огън (колкото да се разнасят лесно). Разточете първата топка с големината на тавата за печене, предварително намазана с масло.

Не се старайте много при точенето, корите не трябва да са тънки като купешките. Може да ги разтеглите и с ръка.
Намажете кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процедурата до изчерпване на съставките.

След това нарежете баницата на ромбчета или по желание.

Последната кора се залива с разтопено масло, след това с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Оставете да почине покрито на топло място за половин час, след което сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до приятен загар.

Оставете изпечената баница да почине 5-6 минути и да се охлади малко, след което сервирайте.

По време на печене, ако забележите, че покафенява твърде рано, просто покрийте баницата с алуминиево фолио и продължете да печете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази храна е... Много полезна почти за всички хора Направи страхотен жест Калейн е много класна дама
Ергенът Мартин: Разбрах, че съм влюбен и ще й предложа брак, но сърцето ми е свободно Когато искам да бъда с някоя, или да я целуна, ще е по мое желание, каза той Остави бакшиш, който не се нуждае от коментар Някои хора имат много пари и не ги щадят
Жена му работеше в офис, после преспа с над 1000 мъже, а сега... Оливър Дейвидсън и Бони са в процес на развод, но още се разбират повече от добре  Получиха неочакван "подарък" Пингвините на Антарктида могат да си "играят" с пластмаса
Няма да повярвате на колко години е "Барбито" Марсела държи много на външността Държат се много необичайно Защо речните делфини в Амазонка правят така? Учените са в шах
Шокира всички в "Ергенът"? Маймуна остави Шри Ланка без ток Избухна огромен интимен скандал Бивша звезда от НБА изневери многократно на годеницата си...
Регулацията на цените мираж? Депутат заговори за изкривяване на пазара Когато с външен фактор грубо го ограничаваш, той намира същите обратни мерки на отговор, предупреди Васил Пандов Когато нямаше време, майка ми правеше тези експресни бъркани мекици Тестото се слага да втаса само един час