Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, пригответе тази бърза баница

Ключови думи: бърза баница, баница с точени кори, флагман

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, тази бърза баница е идеална за целта. И да нямате кори в хладилника, няма страшно, защото тестото се приготвя сравнително бързо, остава само да оформите сръчно корите и да напълните със сирене.

Разбира се, няма да успеете да посрещнете гостите с нея, но може да им я поднесете на изпроводяк – определено ще останат без думи от такава вкусотия!

Чакането определено си заслужава, защото получавате пухкава като душица и много вкусна домашна баница.

Ето какво ви трябва за тази Бърза баница със сирене за неканени гости:

Необходими продукти:

700 гр. брашно
1 инстантна мая
1 ч. л. захар
2 ч. л. сол
2 яйца
350 мл топла вода +- (колкото е необходимо)
За намазване:

80 г масло
80 г маргарин
и 400 г сирене за плънка
Освен това:

1 жълтък за мазане
малко сусам за поръсване
Начин на приготвяне:

От брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода се замесва меко тесто. Имайте предвид, че яйцата трябва да са със стайна температура, а водата да е хладка и да я добавяте постепенно, според нуждите.

Оставете тестото да почине на топло за половин час или докато втаса и удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително еднакви топки.

Маргаринът и маслото се разтопяват в микровълновата или на много слаб огън (колкото да се разнасят лесно). Разточете първата топка с големината на тавата за печене, предварително намазана с масло.

Не се старайте много при точенето, корите не трябва да са тънки като купешките. Може да ги разтеглите и с ръка.
Намажете кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процедурата до изчерпване на съставките.

След това нарежете баницата на ромбчета или по желание.

Последната кора се залива с разтопено масло, след това с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Оставете да почине покрито на топло място за половин час, след което сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до приятен загар.

Оставете изпечената баница да почине 5-6 минути и да се охлади малко, след което сервирайте.

По време на печене, ако забележите, че покафенява твърде рано, просто покрийте баницата с алуминиево фолио и продължете да печете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Продават рядка находка от Титаник за 50 хил. паунда Ханс Кристенсен Гивард е сред 1500-те загинали при сблъсъка на кораба с айсберг Носи дрехите на майка си в предаването Мацката с най-много рози в Ергенът жъне успех, след успех и по всичко личи, че се превръща в основна фаворитка на Васил
Ако това се случва с вашата пералня, значи се разваля Вижте важните признаци Почина успял българин Напусна ни Илия Пехливанов
Стана ясно кой е арестуваният топ мафиот в центъра на София. Голяма клечка е! Това е Александър Любович Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева
Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно  Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът
Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати  Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг
Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като... Агнешкото стана празничен деликатес, внасяме яйца на поразия За една година сме произвели малко над 6000 тона агнешко месо