Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За торта „Трите чаши“ не ви трябват миксер и везна

Ключови думи: торта трите чаши, рецепта

Чували ли сте за т. нар. торта „Трите чаши“? Е, ако не сте, то да знаете, че сте изпуснали много. Въпросната торта отдавна се е превърнала в класика в кухните на нашите майки и баби. Приготвя се просто, от налични продукти и не изисква кухненска везна. 

И не само това – за приготвянето й не се нуждаете и от миксер. „Приготвя се с малко продукти, отнема малко време, а се изяжда светкавично“, казват всички, които са се сблъсквали с тортата „Трите чаши“.

Необходими продукти за тортата „Трите чаши“:
три яйца;
чаша захар;
чаша брашно;
чаша кефир;
чаена лъжичка сода.
За крема:
За него купете 200 грама масло и кутия варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне на тортата „Трите чаши“:
Загрейте фурната на 180 градуса. 

Разбийте яйцата и захарта с вилица до светла и пухкава смес. 

Изсипете кефира в него и добавете брашно. Продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес без бучки. 

Добавете содата последна, за да не приключи реакцията й с кефира твърде рано.

Изсипете тестото в тавата и печете около 35 минути. Боцнете блата с клечка за зъби и ако по нея остане тесто, то е необходимо го оставете във фурната. Ако горната част се зачерви, можете да го покриете с фолио.

Когато пандишпанът се охлади, го разрежете на две. 

Разбийте маслото, докато стане пухкаво и след това добавете кондензирано мляко лъжица по лъжица, като продължавате да разбивате. 

Намажете тортата с крем и украсете по желание./jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Рибар счупи 46-г. рекорд с улова си Мъжът и улови рибата на 7 февруари и призна, че не гонил някакъв специален улов, а просто се забавлявал с приятел Пет ​​​​​години затвор за Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов при катастрофа Защитникът на осъдения и прокуратурата ще обжалват присъдата
Край! Развеждат се до часове След серия от изневери чашата на търпението й прелива, когато поредната му забежка в лицето на Светлана Василева излиза в ефир с обидни обвинения Как да се справим с ужасната болка в кръста Упражненията трябва да се изпълняват поне десет пъти на ден
Кървав кошмар в Германия! Българин намушка жена си 15 пъти, майка му му помагала 31-годишната жена имала нов приятел Възможни са промени в разпределението на мандатите, но те ще бъдат вътрешнопартийни, твърди експерт Според него е рано да се правят конкретни прогнози
Митът за самообучението на ChatGPT: Как всъщност работи изкуственият интелект? Разпространеното погрешно схващане за „обучението“ на изкуствения интелект произлиза от факта, че често използваме термини, свързани с човешкото мислене Дънки се перат така, иначе ги съсипвате Много хора не знаят, че не трябва да се перат в пералня, особено ако са скъпи, казва интернет потребител
Почина уважаван българин (СНИМКА) Михаил Михайлов бе неуморен защитник на българските животновъди Полицаи запознаха бургаски пенсионери със схемите за алоизмами Разговорът продължи близо 2 часа
Тези постни мекици по нищо не отстъпват на другите, цялата къща ухае невероятно Eвтина, бърза, а се получават наистина пухкави и сочни мекички Става по-хубаво и от най-професионалната торта! Просто пъхаш в хладилника и след час е истинско вълшебство! Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна