За торта „Трите чаши“ не ви трябват миксер и везна
Чували ли сте за т. нар. торта „Трите чаши“? Е, ако не сте, то да знаете, че сте изпуснали много. Въпросната торта отдавна се е превърнала в класика в кухните на нашите майки и баби. Приготвя се просто, от налични продукти и не изисква кухненска везна.
И не само това – за приготвянето й не се нуждаете и от миксер. „Приготвя се с малко продукти, отнема малко време, а се изяжда светкавично“, казват всички, които са се сблъсквали с тортата „Трите чаши“.
Необходими продукти за тортата „Трите чаши“:
три яйца;
чаша захар;
чаша брашно;
чаша кефир;
чаена лъжичка сода.
За крема:
За него купете 200 грама масло и кутия варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне на тортата „Трите чаши“:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта с вилица до светла и пухкава смес.
Изсипете кефира в него и добавете брашно. Продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес без бучки.
Добавете содата последна, за да не приключи реакцията й с кефира твърде рано.
Изсипете тестото в тавата и печете около 35 минути. Боцнете блата с клечка за зъби и ако по нея остане тесто, то е необходимо го оставете във фурната. Ако горната част се зачерви, можете да го покриете с фолио.
Когато пандишпанът се охлади, го разрежете на две.
Разбийте маслото, докато стане пухкаво и след това добавете кондензирано мляко лъжица по лъжица, като продължавате да разбивате.
Намажете тортата с крем и украсете по желание./jenata.blitz.bg
Добави Коментар