Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С пълнена патица ще оберете точките на новогодишната трапеза

Може да приготвите новогодишната си патица с круши, картофи, ананас, ябълки... Ние обаче ви съветваме да я направите с портокали
Ключови думи: патица, новогодишна рецепта, рецепта, новата година, печена патица

Нито един голям празник не може да мине без горещо и ароматно ястие! И тъй като за основния зимен празник си струва да подготвите нещо специално, ви предлагаме да посрещнете новата година с една печена патица, пише БЛИЦ.

Патешкото месо има уникален вкус и ярък аромат и всяко ястие, приготвено с това месо, със сигурност ще бъде запомнено от всички гости на тържеството.

Може да приготвите новогодишната си патица с круши, картофи, ананас, ябълки... Ние обаче ви съветваме да я направите с портокали.

Това е може би една от най-популярните комбинации за пълнени птици. А ястието става повече от уникално! 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази празнична вкусотия:

Списък с продукти за 6 порции:
4 глави лук
1 портокал
2 стръка целина 
1 патица с тегло около 2 кг.
1 стрък мащерка
1 стрък розмарин
2 малки моркова
2-3 с.л. зехтин 
100 гр. корен от целина
100 мл. сухо червено вино
пилешки бульон (обемът зависи от формата, бульонът трябва да е достатъчен за цялото време на готвене на птицата, но патицата не трябва да плува в него, не повече от 1 литър)
3 с. л. желе от касис
прясно смлян черен пипер
сол

Начин на приготвяне: 
Обелете лука и нарежете всяка глава на осем части. Измийте портокала и го разрежете наполовина. От едната му част изцедете сока, а другата нарежете на ситно.

Нарежете на едро целината и другите пресни подправки. 

Измийте патицата, подсушете я и натрийте вътрешността й със сол и черен пипер. Напълнете я плътно с нарязания лук, резенчетата портокал, мащерката, розмарина и целината. Завържете краката на патицата с канап.

Останалите лук, моркови и корен целина се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в зехтин в съда, в който ще се пече патицата. 

Свалете съда от котлона, налейте виното и бульона, сложете патицата и сложете във фурната, предварително загрята на 210°C. Печете 20 минути, след това намалете температурата на 180°C и оставете за още един час. 

След като времето изтече, извадете птицата от фурната и я поставете в подходяща чиния да изстине.

Зеленчуците се прехвърлят в тенджера, заливат се с отделилия се при печенето сок и портокаловия сок, добавя се желето от касис и се разбърква.

Сложете тенджерата на среден огън и оставете да къкри за 10 минути, след което я отстранете от огъня, подправете със сол и черен пипер и пасирайте с блендер.

При сервиране по желание може да добавите и печени ябълки. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Вдигат щур купон Страсти в "Ергенът" Шокиращо: Майка размени дъщеря си за маймуна 70-годишна жена тотално полудя...
Експерт: Причината за катастрофата, при която загина Сияна, е ясна Много огледи са правени на мястото, което не е добре, защото ситуацията е като хилаво дете с много баби, коментира проф. Станимир Карапетков Невиждан обрат в "Ергенът" Ще завалят черни рози
Обра аплодисментите в САЩ Меси няма спирка Каза тежки думи за Мартин в "Ергенът" Млада дама е ядосана
Бургаски ученици посетиха Окръжната прокуратура (СНИМКИ) Близо 30 представители на СУ "Йордан Йовков" се включиха в традиционната инициатива "Ден на отворени врати" Министерството на енергетиката приключи успешно Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” 2014 – 2021 г. Христина Стоичкова,  началник на кабинета на министъра на енергетиката Жечо Станков, приветства присъстващите на заключителната конференция
Тази събота в зала "Никола Станчев" ще се проведе 19-то първенство по карате киокушин за деца Заявки за участие до момента са подали над 150 каратеки от цялата страна, членове на БКА - ИКО България с председател - световния шампион шихан Емил Костов Пореден успех за Клуб по спортни танци „Бургас“ Техният треньор Явор Вълчев заяви, че поредният успех за морските възпитаници е първи подобен на Българската федерация по спортни танци
Празнувайте Великден със специална вечеря, DEEP ZONE PROJECT и ди джей парти Ако сте ценители на добрата музика и кулинарните изкушения, вземете приятели и близки и заповядайте Ще се шокирате, като разберете какво ползвам за боядисване на яйцата, всички ахват от приказно красивия им вид Ползвам ориз и лук