Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изяжда се за минути: Чудно вкусна зимна зеленчукова яхния

Ключови думи: вкусно, яхния, рецепта, зимата

Зеленчукова яхния за зимата, като правило, не „оцелява“ до пролетта. Тези буркани се изяждат първи във всяко семейство, защото вървят добре с месо, картофи, ориз или просто хляб. 

Много удобно е да затворите всичките си любими зеленчуци в един буркан. Съставът на тази зеленчукова яхния може да бъде коригиран по ваш вкус. Основното нещо е да нарежете продуктите на приблизително еднакви парчета, така че да се готвят едновременно.

„Най-хубавата част на тази зимна зеленчукова яхния е, че се приготвя бързо, вкусна е и се изяжда за отрицателно време“, казва читателка и допълва:

„Слагам я в буркани. Хубавото е, че не е необходимо да се стерилизират бурканите“.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Съставът и количеството на зеленчуците могат да се променят по ваш вкус. Ако приготвяте яхния от тиквички за зимата, изберете „млади“ плодове.

Измийте патладжаните и нарежете на малки кубчета. Посолете и оставете за 20 минути, за да премахнете горчивината. След това изплакнете с вода. 

Нарежете лука на ивици, морковите и чушките на ивици, тиквичките на кубчета, а доматите на ситно.

Изсипете олиото в тенджера с дълбоко дъно и го загрейте. Добавете всички зеленчуци. Добавете сол и захар, разбъркайте добре. 

Намалете топлината до минимум и оставете сместа да къкри за 30 минути, сложете капака на тенджерата. Ако зеленчуците не пуснат много сок, добавете чаша вода. 

Добавете и оцет. Покрийте отново и оставете да къкри още 10 минути.

Измийте бурканите обилно със сода бикарбонат. Налейте малко вода на дъното и поставете във фурната или микровълновата за 5 минути. Сварете металните капаци.

Опитайте яхнията на вкус. Ако е необходимо, добавете подправки, билки и сол на вкус. Изсипете врящата смес в бурканите и завийте капачките.

След това зимната яхния е готова. Не е необходимо да стерилизирате допълнително бурканите. 

Покрийте горещите буркани с дебело одеяло и оставете, докато изстинат напълно. След това ги преместете на хладно и тъмно място. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ако ще пътувате по АМ "Тракия", задължително прочетете това Въвеждат временно ограничение на движението по част от аутобана Вижте кои звезди влизат в Капките Форматът започва скоро 
Двама загинаха при брутална катастрофа ПТП-то е край Силистра  Некадърни общинари повредиха този фонтан Проектът бе преустановен скоро след започването си поради силен обществен натиск и протести от страна на граждани
Джокович: Григор, братко, в София... Джокера помни с много добро престоя си в България Трагедията във Вашингтон е огромна, жертвите са много Фатален инцидент в САЩ, твърди се, че криминални и терористични структури не са замесени
Депутатите обсъждат съдбата на бургаската рафинерия Предложението е на "Продължаваме промяната" Напрежението при съседите не стихва: Огромен протест в Сърбия Вучевич подаде оставка, но натискът към президента Вучич остава 
Ето прогнозата за времето Остава топло Побърка мрежата на 52 Кармен Електра е невероятна чаровница
Перничанка игра смело в "Сделка или не" и спечели... 10 бона "Хората ми пишат некролога в..." Джокера сподели, че според мнозина вече прекалява с тениса