Изсипи 200 милилитра от това и ребърцата ще станат гурме
Ако искате свинските ребра на фурна да се превърнат във вкусно ястие, то опитайте тази рецепта! Основната тайна се крие в марината от портокалов сок, както и два вида сос.
Необходими продукти:
Килограм и половина свински ребра
3 скилидки чесън
1 глава лук
200 милилитра натурален портокалов сок
супена лъжица горчица
супена лъжица соев сос
4 супени лъжици зехтин
1 дафинов лист
черен пипер и сол на вкус
аржентински сос чимичури на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за марината. Надупчете ребрата на различни места с върха на ножа и ги поставете в стегнат найлонов плик. Изсипете маринатата в него и завържете плътно плика. Поставете го в хладилника за три часа или още по-добре за една нощ. След това поставете маринованите ребра в тава за печене и покрийте отгоре с фолио. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за час и половина. След това махнете фолиото и върнете ястието във фурната, като нагласите температурата на 250 градуса. Когато по ребрата се образува златиста коричка, ги извадете и сервирайте.
---------
Натуралният сок е захар, вода и плодове пред изхвърляне. Как с 200мл от тая простотия правиш гурме? По-скоро може да се добави към темата на прасето