Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайните подправки, които правят постните сарми за Бъдни вечер неустоимо вкусни

Ключови думи: сарми, постни сарми за бъдни вечер, флагман

Ако на трапезата на Бъдни вечер липсват сармичките, то тя не би била завършена. Истината е, че ястието от зелеви листа е едно от задължителните, които сервираме на този светъл празник.

Макар лесна за приготвяне, постната гозба също си има своите тънкости и специфики, за да се получи така вкусна и ароматна. Ще споделим с вас рецептата за най-лесните и апетитни сармички, които някога сте опитвали.

Как се приготвят най-вкусните и лесни сарми за Бъдни вечер?

Продукти, с които е нужно да разполагате:

зелеви листа – от една зелка;
ориз – 1 ч.ч.;
булгур – 1 ч.ч.;
лук – 1 глава;
моркови – 1 бр.;
домати – 1 бр.;
олио – 1 к.ч.;
чубрица – на вкус;
черен пипер – на вкус;
сол – на вкус.
Начин на приготвяне:

Подправките присъстват във всяко едно домакинство. Те не са специфични, добавяме ги към почти всяка една гозба. Става въпрос за чубрица, черен пипер и сол. По желание може да добавите и червен пипер, но имайте предвид, че той ще оцвети плънката.

Оризът и булгурът се измиват няколко пъти, така че всички нечистотии да паднат от тях. Лукът се запържва, заедно с домата и моркова. Преди това ги почистваме и режем на възможно най-малките кубчета.

Към зеленчуците добавяме ориза и булгура и запържваме за 8 – 10 минутки. Добавяме сол и чубрица на вкус. Изливаме гореща вода, покриваща продуктите в съда и готвим, докато продуктите попият течността. Оставяме тази смес да изстине и преминаваме към зелевите листа.

Тях почистваме от ципите, които се намират в средата. В единия край на листата поставяме от плънката и започваме да завиваме сармичките. Подреждаме ги в тавичка или глинен съд. Предварително сме ги омаслили. Накрая добавяме малко олио и доливаме вода.

Сармите се пекат в предварително загрята фурна до готовност. Наблюдавайте водата в съда. Когато течността се изпари, може да пробвате дали ястието е готово.

Това са вкусни и апетитни сарми, които да си приготвите за Бъдни вечер. Запомнете тези 3 подправки, те им придават неповторим вкус – чубрица, сол и черен пипер.

1
Коментара по темата
1.
Хахахахахаха
24.12.2024 15:52:19
Гнус! Кой би направил подобна гадост?
  Добави Коментар
Прибра майка си в резиденцията в Бояна През зимните месеци семейство на президента живее със свекървата Прокуратурата пусна указания към измамените от схемата BETL Държавното обвинение обяснява, че има дело в НСлС и иска личните данни на пострадалите
България - в топ 10 по употреба на алкохол в ЕС Колко пием, какво пием и наистина ли сме сред най-големите любители на спиртните напитки в Европа? Коледа е в малките неща, които споделяме Това е времето ни заедно, това е очакването и надеждата чудото да стане
Топ 5 най-добри бащи според зодията Звездите вече са заложили определени качества във всеки знак Трагедия на Коледа в Стара Загора! Млада жена загина в катастрофа Инцидентът е станал в 6 ч.
Пътнически самолет, с над 70 души на борда, се разби в Казахстан Машината изпълнявала полет от Баку до Грозни В помощ на възрастни и самотни: Специални гривни ще следят здравето им, а асистенти ще реагират С евросредства ще се осигурят и домашни помощници, които да доставят храна и лекарства в дома и да извършват някои битови дейности
Украси дома си с 45 хил. коледни лампички Традицията започнала преди 20 години Гордън Рамзи показва във видео рецепта за най-вкусната коледна пуйка Може да приготвяте ястието на всеки празник и то винаги ще бъде гвоздеят на трапезата
Политици поздравиха българите за Рождество Христово Само единни можем да съхраним традициите, пише президентът Тези зодии боледуват най-често Представителите им трябва много да се пазят и да внимават