Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем
Необходими продукти:
За блата:
1 яйце
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
40 милилитра растително масло
1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици какао на прах
½ чаена лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
За крема:
1 кутия варено кондензирано мляко
500 грама крем сирене на стайна температура
5 грама желатин
30 милилитра студена вода
30-40 грама млечен и бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Сипете олиото и комбинирайте. Добавете кисело мляко, разбъркайте и прибавете содата, като в лъжица я полеете с няколко капки оцет. Смесете какаото и брашното и пресейте. След това сипете при яйчната смес и бийте, докато сместа стане еднородна.
Вземете форма за печене с диаметър 18 сантиметра, покрийте с хартия и сипете половината от тестото. Заравнете и сложете в предварително загрята до 170 градуса фурна. Печете за 30-35 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. Повторете с останалото тесто.
Пригответе крема, като в купа сложите крем сиренето. Сипете вареното кондензирано мляко и с миксер разбийте до хомогенност. В отделен съд смесете желатина с водата и разбъркайте. След като набъбне, разтопете на водна баня или микровълнова фурна за 10 секунди. Добавете към крема и смесете.
Отстранете формата за печене и хартията от всеки блат. Ако има стърчащи части-изрежете. След това срежете всеки блат на две. Единият блат начупете и заедно с отделените парчета, направете на трохи.
Завършете десерта, като слепите останалите 3 блата заедно с крема. Завършете с крем. Сложете в хладилник и оставете за няколко часа или докато стегне напълно.
След като торта стане, извадете, отстранете ринга и нанесете трохите от страни. Нарежете млечния и белия шоколад с нож и поръсете десерта.
Нарежете и поднесете.
Добави Коментар