Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем

Ключови думи: торта, крем, флагман, рецепта

Необходими продукти:
За блата:

1 яйце
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
40 милилитра растително масло
1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици какао на прах
½ чаена лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
За крема:

1 кутия варено кондензирано мляко
500 грама крем сирене на стайна температура
5 грама желатин
30 милилитра студена вода
30-40 грама млечен и бял шоколад за украса

Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Сипете олиото и комбинирайте. Добавете кисело мляко, разбъркайте и прибавете содата, като в лъжица я полеете с няколко капки оцет. Смесете какаото и брашното и пресейте. След това сипете при яйчната смес и бийте, докато сместа стане еднородна.

Вземете форма за печене с диаметър 18 сантиметра, покрийте с хартия и сипете половината от тестото. Заравнете и сложете в предварително загрята до 170 градуса фурна. Печете за 30-35 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. Повторете с останалото тесто.

Пригответе крема, като в купа сложите крем сиренето. Сипете вареното кондензирано мляко и с миксер разбийте до хомогенност. В отделен съд смесете желатина с водата и разбъркайте. След като набъбне, разтопете на водна баня или микровълнова фурна за 10 секунди. Добавете към крема и смесете.

Отстранете формата за печене и хартията от всеки блат. Ако има стърчащи части-изрежете. След това срежете всеки блат на две. Единият блат начупете и заедно с отделените парчета, направете на трохи.

Завършете десерта, като слепите останалите 3 блата заедно с крема. Завършете с крем. Сложете в хладилник и оставете за няколко часа или докато стегне напълно.

След като торта стане, извадете, отстранете ринга и нанесете трохите от страни. Нарежете млечния и белия шоколад с нож и поръсете десерта.

Нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Обра точките на 55 години (СНИМКА) Джей Ло показа отлична форма по бански Китайци вбесиха Наско Сираков? Не оцениха Алекс Колев...
"Спайдърмен" каза "не" на алкохола От над 2 години Германия пред дилема да забрани фойерверките след 5 смъртни случая на Нова година Мощни нелегални фойерверки и липса на контрол оставиха след себе си жертви и десетки пострадали 
Диво животно се разхожда пред БНБ Лисица броди из столицата Урсула фон дер Лайен е болна от... Тежка пневмония
Почина бележит писател Отиде си Дейвид Лодж 78-годишна жена бе пометена от автомобил В Пазарджик
Калфин: Политиците да се обединят срещу бедността, целта им не може да е еврозоната Бившият вицепремиер припомни как при приемане на плоския данък политиците са се оправдавали, че така щели да привлекат инвестиции Отиде си Димитър Манов, президентът изрази съболезнования на близките на големия хореограф Напусна ни всеотдаен преподавател и творец със забележителна дарба, коментира за него Румен Радев
Шок за Новак Джокович Падна от 293-ия в АТП Радост за пенсионерите в... Кипър