Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие
Много хора помнят това ястие като френско месо. Приготвя се за празничната трапеза като основно обилно ястие. Френското месо обаче няма нищо общо с Франция. Това име е измислено от известни готвачи в хотели, където отсядали видни личности.
Ястие с месо „по френски“ придава блясък на хотелите. За да се доближат малко до елита, обикновените хора също приготвят това ястие. Ето и рецептата за вкусни лодки с месо по френски:
Необходими продукти:
Свинско – 1 кг;
Сол – ½ ч.л.;
Черен пипер;
Лук – 1 бр.;
Олио;
Консервирани ананаси – 180 г;
Чери домати – 6 бр.;
Кашкавал – 180 г;
Майонеза.
Начин на приготвяне:
Разделете свинското на малки пържоли с дебелина 1-2 см, набийте ги през целофан с чук. Посолете пържолите, поръсете с черен пипер и смелете сместа на фибри. Нарежете лука на половин пръстени и го поставете върху лист за печене, намазан с растително масло. Ананасите се нарязват на малки кубчета, а чери доматите се нарязват на филийки. Поставете пържолите върху канапе от лук и ги наредете с ананаси и домати.
Настържете сиренето на едро ренде и оформете шапка от сирене върху всяка пържола. Намажете всяка лодка със сирене и майонеза. Печете месото на 200 градуса за 35 минути. Тази версия на месото „по френски“ ще стане любима на вашите гости.
Да ви е сладко!