Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилешкият бульон на чичо Данчо – богат на вкус за перфектна супа

Ключови думи: пилешки бульон, супа, рецепта, флагман

Колкото и привлекателно да изглежда пилето, изложено в магазина, то не може да се сравни с вкуса, който един петел може да придаде на бульона. Бульонът, приготвен на базата на домашно пиле, има незабравим аромат и уникален вкус и освен това е в състояние да затопли идеално в студа, което го прави истинско спасение през зимните месеци.

Разбира се, всичко това може да се каже за първото ястие само когато е приготвено правилно – както в тази статия.

Първо, нека назовем съставките, от които се нуждаете. За пиле от 1,5 кг ще ви трябват:

400 г говеждо месо;
1 глава лук;
1 морков;
2 дафинови листа;
5 зърна черен пипер;
3 литра вода и сол – на вкус.

Пилето трябва да се измие, залива се с вода и се оставя за 3 часа. След това време отцедете водата и прехвърлете пилето в голяма тенджера, която напълнете с чиста вода и сложете на котлона.

Когато съдържанието на съда заври, отстранете цялата пяна и добавете дафиновия лист и черния пипер в тигана.

Пилето ще трябва да се готви за около 1,5 часа на слаб огън.

След това в тигана се добавят обелените зеленчуци (цели) и телешкото месо. Изчакайте, докато водата заври отново, отстранете пяната и продължете да готвите още 1.5 часа.

Струва си да осолите бульона приблизително 30 минути преди края на готвенето.

От тук нататък може да направите каквото прецените, но аз накъсвам пилето, добавям си фиде, още малко подправки, зеленинка и направо си го довършвам като супа. Иначе месото може да се използва за друга гозба, а бульончето да си го пиете или да го изпозлвате за друга супа по избор.

Бонус рецепта с бульона

В бульона може да сварите спагети, към които да добавите от вареното месо, като само трябва да го овкусите предварително с лимон. Отгоре им настъргвам пармезан и става уникална вкусотия.


 

1
Коментара по темата
1.
Помните ли бате Данчо отпреди 20-25 години
20.12.2024 21:41:06
Кой повика? Кой почука?
Бате Данчо пак е тука?
  Добави Коментар
Дългогодишен брак се разпадна, защото жена сподели, че... Деликатна ситуация в САЩ Иска да се пенсионира Кейт Бланшет е милионерка, желае да й остава повече свободно време
От АПИ с важна информация за "Хемус" Утре за ремонт на асфалтовата настилка последователно ще се ограничи движението за всички автомобили в двете посоки от 30-ти до 47-ми км на магистралата Съседи със страхотен рекорд Партизан Белград с невероятен хеттрик, феновете на "гробарите" обичат много клуба и баскетбола
Агресивен мъж счупи носа на шофьор на автобус В област Кюстендил Разкри защо не говори на български Ситуацията с Фарниев е деликатна
Разтърсващи подробности за бягството на момче от детска градина в София Малчуганът се "похвалил" на приятели какво ще стори Нагло престъпление в Пловдив 19-годишен открадна телефона на жена в автобус
Един от най-силните хора в САЩ с тежки думи за Зеленски Ванс с остър коментар Каза за скандала с езика Новиков счита, че някои борци на България са тормозени
Чужденец с шокиращо провинение край Варна Шофьор на товарен автомобил се напи жестоко Голям рев в "Ергенът" Емоционални срещи в предаването тази вечер