Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилешкият бульон на чичо Данчо – богат на вкус за перфектна супа

Ключови думи: пилешки бульон, супа, рецепта, флагман

Колкото и привлекателно да изглежда пилето, изложено в магазина, то не може да се сравни с вкуса, който един петел може да придаде на бульона. Бульонът, приготвен на базата на домашно пиле, има незабравим аромат и уникален вкус и освен това е в състояние да затопли идеално в студа, което го прави истинско спасение през зимните месеци.

Разбира се, всичко това може да се каже за първото ястие само когато е приготвено правилно – както в тази статия.

Първо, нека назовем съставките, от които се нуждаете. За пиле от 1,5 кг ще ви трябват:

400 г говеждо месо;
1 глава лук;
1 морков;
2 дафинови листа;
5 зърна черен пипер;
3 литра вода и сол – на вкус.

Пилето трябва да се измие, залива се с вода и се оставя за 3 часа. След това време отцедете водата и прехвърлете пилето в голяма тенджера, която напълнете с чиста вода и сложете на котлона.

Когато съдържанието на съда заври, отстранете цялата пяна и добавете дафиновия лист и черния пипер в тигана.

Пилето ще трябва да се готви за около 1,5 часа на слаб огън.

След това в тигана се добавят обелените зеленчуци (цели) и телешкото месо. Изчакайте, докато водата заври отново, отстранете пяната и продължете да готвите още 1.5 часа.

Струва си да осолите бульона приблизително 30 минути преди края на готвенето.

От тук нататък може да направите каквото прецените, но аз накъсвам пилето, добавям си фиде, още малко подправки, зеленинка и направо си го довършвам като супа. Иначе месото може да се използва за друга гозба, а бульончето да си го пиете или да го изпозлвате за друга супа по избор.

Бонус рецепта с бульона

В бульона може да сварите спагети, към които да добавите от вареното месо, като само трябва да го овкусите предварително с лимон. Отгоре им настъргвам пармезан и става уникална вкусотия.


 

1
Коментара по темата
1.
Помните ли бате Данчо отпреди 20-25 години
20.12.2024 21:41:06
Кой повика? Кой почука?
Бате Данчо пак е тука?
  Добави Коментар
Разплакаха я В "Ергенът" Стана ясно дали е спал със 72-годишна Диньо и жената са само приятели
Шеф Ангелов към готвачките в Hell`s Kitchen: Имате яки трътки Кулинарният гуру похвали бургазлийката Тоби и Марина, чинията им била като за списание Прославят България Брат и сестра с отличия на СП
Джорджеску внася кандидатурата си за президент на Румъния на 7 март Независимият крайнодесен кандидат спечели първия тур на президентските избори на 24 ноември Организира мащабна среща Ганчев иска да е начело на борбата
Русия започна важни преговори с... УЕФА България с впечатляващо представяне на най-големия форум за туризъм в Германия Мирослав Боршош откри най-мащабния български щанд досега в Берлин
Спешен ход в "Ергенът" Виктор май не остави шансове на Мартин с една от най-интересните дами Сръбският Слави Трифонов почина, точно така, както Ванга му предрече Легендата Саша Попович умря в съня си
Развитие по казуса с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер заяви, че ще обсъди със семейството си дали да обжалва... Почина голямо медицинско светило Напусна ни проф. д-р Милан Миланов