Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кокосова торта 4х4 - лесно се помни, лесно се прави, но още по-лесно се хапва! Ошушкваме я до трошичка вкъщи

Ключови думи: кокосова торта, рецепта

Много вкусна и семпла торта, която е сочна и кремообразна. Ако сте любители на кокоса, тази торта е истинско попадение за вас, защото е по-различна от класическите кокосови сладкиши. Ето какво ви трябва за Кокосова торта 4х4:

4 яйца
4 с. л. захар
4 с. л. олио
4 с. л. брашно
4 с. л. прясно мляко
2 с. л. какао
1 пакетче бакпулвер
200 г кокос
 500 мл неутрална сметана
3 пак. ванилов пудинг
150 гр. захар
Освен това ще ви трябват:

какаово или шоколадово мляко за напояване на блата
900 мл прясно мляко
250 г шоколад за готвене
Начин Приготвяне:
Счупете четирите яйца в дълбока купа и ги разбийте на пяна. Когато яйцата побелеят и увеличат обема си, постепенно при непрекъснато разбиване започваме да добавяме захар – лъжица по лъжица. Когато първата лъжица захар се разтопи в яйцата, добавете втората и така до края.

Добавете 4 супени лъжици олио, разбъркайте по същия начин като захарта, след което добавете 4 супени лъжици мляко, 2 супени лъжици какао и 1 пакетче бакпулвер. Смесете всички съставки в течна и еднородна смес, след което изсипете в кръгла форма с гъвкав ринг (диаметър 26 см).

Така приготвеният блат се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. След изпичане оставете блата да изстине, а ако сте поставили хартия за печене под него, я отстранете, след което върнете блата във формата. През това време пригответе крема.

За крема: От общото количество 900 мл отделете 200 мл прясно мляко и в него разтворете 3-те пакетчета пудинг. Останалото мляко се загрява до кипване със 150 г кристална захар и 200 г кокос.

Когато млякото заври, отстранете от котлона или намалете температурата, след което постепенно добавете пудинговата смес и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Оставете втасалия крем настрана, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да изстине напълно.

Отделете 300 мл неутрална сметана (готварска) и разбийте на пяна, след което, когато пудингът е хладък, добавете сметаната лъжица по лъжица и го разбийте с миксер.

Изстиналият блат се залива с 2 супени лъжици шоколадово мляко или какао, разбъркано с топло мляко.

Разпределете крема равномерно върху кората и приберете в хладилника, докато стегне.

За глазурата:

Загрейте останалата сметана за готвене до кипване и веднага отстранете от огъня. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси в гладка смес.

Оставете да изстине малко, след което залейте тортата и я приберете отново в хладилника.

Разрязах я  след два часа, беше хубаво стегната, а ако имате търпение, най-добре я оставете да пренощува на студено.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Драми на кантара! Виолета от Бургас свали 6,62% от теглото си, а Тодор от Созопол – 6,08 Деян от Русе напусна „Живот на кантар“, след като повечето от съотборниците му предпочетоха в отбора да остане Йорданка Тя ли е най-красивата блондинка в Калифорния? (СНИМКА) Колинс е модел
Ужасна миризма и гъст дим над... Пловдив Нападение с нож в Берлин Мъж беше намушкан при Мемориала на Холокоста
Организира се събитие в памет на Тома Бинчев То ще се проведе в София Каза за Реал Мадрид Няма шанс Ямал да премине в "белия балет"
Много е зле Актьорът Алек Болдуин е диагностициран с посттравматичен стрес Бургазлията Димитър от "Един за друг" и любимата му са... "Просто уникални хора", твърди участничка във формата
Той не е виновен Рефер отнесе санкция заради рядко виждана ситуация Радва се на нежен "допинг" Никол подкрепи Везенков в Ботевград
Министър Мирослав Боршош с обръщение към екскурзоводите "Вие сте едни от хората, които показват България пред света", каза политикът Звучен скандал в София Европейската прокуратура разследва корупция