Когато искам нещо много вкусно, задължително правя тези божествени Фереро-щруделчета
Празничният кулинарен сезон вече официално е открит, а ние търсим усилено нови идеи, с които да изненадаме вас, а вие – своите най-близки. Така попаднахме на тази страхотна рецепта за Фереро-щруделчета .
Богата шоколадово-лешникова плънка, увита в слой крехко маслено тесто – наистина кралско изкушение за всички, които обичат сладичкото. Задължителни са за коледната и новогодишната трапеза:
Фереро-щруделчета
Необхоими Продукти:
За тестото:
250 г масло (може и маргарин) със стайна температура
180 г заквасена сметана
50 г захар
1 ванилова захар
1 супена лъжица есенция ванилия (по желание)
500 г брашно
Пълнеж:
200 гр. крема сирене маскарпоне (или друго крема сирене)
250 гр. нутела или друг вид течен шоколад (добре е да е с лешници)
100 гр. запечени и смлени лешници
200 гр. смлени бисквити (маслени)
За поръсване отгоре:
пудра захар
Начин на Приготвяне:
В купа смесете крема сиренето с течния шоколад, след което добавете смлените лешници и бисквити. Когато плънката се изравни, се разделя на 4 части и се оставя настрана.
В отделна купа изсипете по ред всички изброени съставки, необходими за тестото, добавете брашното на два пъти и омесете гладко меко тесто, което не лепне по ръцете.
Върху набрашнена повърхност се разточва на кора с големината на голяма тава (тази от фурната), след което се нарязва на 4 ленти. В средата на всяка лента се поставя по една четвърт от плънката като фитил и внимателно се затварят рулата.
Прищипете краищата с пръсти, за да залепне тестото.
Подредете ги в покрита с хартия тава и ги изпечете за 25 минути в загрята на 170 градуса фурна.
Отгоре ги поръсете с пудра захар и още топли ги нарежете.
Добави Коментар