Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален

Ключови думи: пълнени чушки, флагман, рецепта

Вчера направих пълнени чушки за обяд, но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да добавите. Чушките се получиха много вкусни и сочни, а веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни. Идеалният семеен обяд.

Обикновено приготвяме пълнените чушки с кайма и доматен сос или подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Ето обаче една нова рецепта за пълнени чушки, която наистина си заслужава да опитате:

Нова рецепта за пълнени чушки
Необходими Продукти:
3-4 супени лъжици олио, една малка глава лук (или 2-3 млади глави лук)
половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
2 големи парчета пилешки гърди
черен пипер, смлян
1/2 ч.л.сол
лют червен пипер
къри
вегета (суха подправка)
червен пипер
Ще ви трябват още:
един голям или два по-малки моркова (настъргани)
един домат (нарязан на малки кубчета)
200 г сварен бял ориз
едно пакетче гъбена крем супа
10 средно големи чушки за пълнене
500 мл неутрална заквасена сметана
100 гр. настърган кашкавал за поръсване отгоре

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, пилешките гърди се измиват и овкусяват, сиренето се настъргва. След като направите всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.

В малко загрято олио запържете ситно нарязания лук. Оставете да къкри около две минути, докато омекне и се глазира, след което добавете пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Подправете с подправки на вкус.

Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете настъргания морков, един домат, нарязан на ситно и отново разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се изпържи месото от всички страни.

След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден.

Разбъркайте отново добре и смесете съставките. Най-накрая идва тайната съставка и това е гъбената крем супа на прах (от пакетче). Изсипете цялото съдържание на пакетчет в задушеното месо.

Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семената. Внимателно гребвайте от сместа с лъжица и напълнете чушките (по две-три супени лъжици на чушка).

Залейте пълнените чушки с течна заквасена сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Сложете готовото ястие в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 50 минути.

Печените чушки са много вкусни и сочни. Сервирайте с част от соса, който ще се образува в тавата.

Насладете се на тази вкусотия!

10
Коментара по темата
10.
Аз Варна
24.12.2024 05:11:39
До коментар №9: Само дето се казват зелени пиперки.А иначе рецептата е „от нещо -нищо”.Няма да изхабя продуктите за това .
9.
До коментар 7
22.12.2024 01:34:24
Напротив, точно чушка се казва! Защото си е чушка! Затова правилно е написано чушки! А пипер се казва на смлените чушки т.е. на червен пипер, смлян!
8.
Ха ха
22.12.2024 01:31:35
Боломач,очаквах нещо по хубаво
Какво е това гъбена супа на прах,заквасена сметана ,лук ,моркови
Пилешко месо
Бомба,много хубаво
Как ви пускат да качвате тез неща
Генеално ще го готвя за душмани
7.
Matsa
21.12.2024 19:19:41
Tova ne e chushki tova e piper!
6.
Кали
21.12.2024 08:11:34
Голям буламач. Никога няма да го пробвам.
5.
Аномнимен
21.12.2024 01:17:20
Moже и да са вкусни тези измислени сърмички
4.
Вуйна
20.12.2024 21:25:16
И нашето семейство,обаче само с химия...
3.
Реалист
20.12.2024 19:42:46
А в гъбената супа на прах, колко химия и Е-та има е друг въпрос! Иначе звучи вкусно!
2.
Леля
20.12.2024 18:19:36
И моята майка, но, разбира се, без изкуствените подправки!
1.
Баба
20.12.2024 17:31:03
И баба ми ги правеше.
  Добави Коментар
Слънцето ще грее в неделя, температурите стигат 10° Прогноза за времето - неделя, 19 януари 2025 г. Двама души са загинали при пожари през последното денонощие Ликвидирани са 74 пожара
Гореща интрига между Мара Отварачката и Светлана Гущерова Певицата отрязала "Хелс Китчън" заради моделката Дефицит: Всеки трети лекар пред пенсия Останаха само 2257 педиатри в страната
Плодовете и зеленчуците пак поскъпват на борсите у нас През седмицата най-много поскъпват мандарините и портокалите, зелето поевтинява Перфектната закуска в неделя - Рецепта за баница с праз и сирене от тефтера на баба Лесна за приготвяне и изключително вкусна, това е идеален избор за всякакъв повод
Арестуваха 12-годишно дете с джипа на баща си, намериха оръжия и наркотици Въпреки малолетната му възраст, се очаква да му бъдат повдигнати обвинения за шофиране без книжка, неправомерно носене на оръжие и притежание на дрога Денят на Св. Макарий. Обичаите преди Петльовден Според славянски обичай днес се приема новата генерация ловци
Официално: Прекратяването на огъня между Израел и "Хамас" влиза в сила Очаква се да бъдат освободени първите трима израелски заложници Отправи сензационно предложение Джокович гони рекорд, но е готов да удари по питие с "доброжелател"
"Лудия" получи брутална оферта, дават му 1 милиард лири, за да... Смени тима във Формула 1 Храни, които можем да ядем късно вечер, без да качваме килограми Ето предложения...