Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален

Ключови думи: пълнени чушки, флагман, рецепта

Вчера направих пълнени чушки за обяд, но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да добавите. Чушките се получиха много вкусни и сочни, а веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни. Идеалният семеен обяд.

Обикновено приготвяме пълнените чушки с кайма и доматен сос или подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Ето обаче една нова рецепта за пълнени чушки, която наистина си заслужава да опитате:

Нова рецепта за пълнени чушки
Необходими Продукти:
3-4 супени лъжици олио, една малка глава лук (или 2-3 млади глави лук)
половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
2 големи парчета пилешки гърди
черен пипер, смлян
1/2 ч.л.сол
лют червен пипер
къри
вегета (суха подправка)
червен пипер
Ще ви трябват още:
един голям или два по-малки моркова (настъргани)
един домат (нарязан на малки кубчета)
200 г сварен бял ориз
едно пакетче гъбена крем супа
10 средно големи чушки за пълнене
500 мл неутрална заквасена сметана
100 гр. настърган кашкавал за поръсване отгоре

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, пилешките гърди се измиват и овкусяват, сиренето се настъргва. След като направите всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.

В малко загрято олио запържете ситно нарязания лук. Оставете да къкри около две минути, докато омекне и се глазира, след което добавете пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Подправете с подправки на вкус.

Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете настъргания морков, един домат, нарязан на ситно и отново разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се изпържи месото от всички страни.

След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден.

Разбъркайте отново добре и смесете съставките. Най-накрая идва тайната съставка и това е гъбената крем супа на прах (от пакетче). Изсипете цялото съдържание на пакетчет в задушеното месо.

Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семената. Внимателно гребвайте от сместа с лъжица и напълнете чушките (по две-три супени лъжици на чушка).

Залейте пълнените чушки с течна заквасена сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Сложете готовото ястие в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 50 минути.

Печените чушки са много вкусни и сочни. Сервирайте с част от соса, който ще се образува в тавата.

Насладете се на тази вкусотия!

10
Коментара по темата
10.
Аз Варна
24.12.2024 05:11:39
До коментар №9: Само дето се казват зелени пиперки.А иначе рецептата е „от нещо -нищо”.Няма да изхабя продуктите за това .
9.
До коментар 7
22.12.2024 01:34:24
Напротив, точно чушка се казва! Защото си е чушка! Затова правилно е написано чушки! А пипер се казва на смлените чушки т.е. на червен пипер, смлян!
8.
Ха ха
22.12.2024 01:31:35
Боломач,очаквах нещо по хубаво
Какво е това гъбена супа на прах,заквасена сметана ,лук ,моркови
Пилешко месо
Бомба,много хубаво
Как ви пускат да качвате тез неща
Генеално ще го готвя за душмани
7.
Matsa
21.12.2024 19:19:41
Tova ne e chushki tova e piper!
6.
Кали
21.12.2024 08:11:34
Голям буламач. Никога няма да го пробвам.
5.
Аномнимен
21.12.2024 01:17:20
Moже и да са вкусни тези измислени сърмички
4.
Вуйна
20.12.2024 21:25:16
И нашето семейство,обаче само с химия...
3.
Реалист
20.12.2024 19:42:46
А в гъбената супа на прах, колко химия и Е-та има е друг въпрос! Иначе звучи вкусно!
2.
Леля
20.12.2024 18:19:36
И моята майка, но, разбира се, без изкуствените подправки!
1.
Баба
20.12.2024 17:31:03
И баба ми ги правеше.
  Добави Коментар
Земетресение до голям български град Епицентърът е на 20-ина километра югозападно от Пловдив Това е най-вкусната баница за Месни Заговезни Седмицата преди Месни заговезни се нарича „Чиста“, защото в сряда и петък задължително се спазва пост
Кучият студ, сковал България, продължава и в събота! Сняг ще завали на неочаквано място Температурите ще са в много широки граници, минималните - от минус 15°-минус 17°, а максималните на места може да достигнат до 6°-7° Какво да направим, ако онлайн рецептата ни е изтекла, а трябва да купим лекарства? Кои лекарства се заплащат от Здравната каса за домашно лечение?
Всеки уикенд задължително правя тези пухкави турски питки на тиган Опитате ли ги веднъж, ще си ги правите редовно Арестуваха училищен директор, докато получава подкуп Европейската прокуратура разследва корупция
Георги Валентинов срещу Пенчо Дочев на MAX FIGHT 60 Началният час на събитието е 19:00 часа, а мястото столичната зала „Левски София“ Тестват във въздуха втория български хеликоптер за медицинска помощ Екипът трябва да извърши т.нар. техническо приемане на летателната машина и нейното медицинско оборудване и апаратура
Дъно! Всеки четвърти от поколение Gen-Z в САЩ се идентифицира като LGBT 9,3% от възрастните се определят като нещо различно от хетеросексуални в нов доклад на Gallup  Кремъл: Русия не е поискала изтегляне на войските на НАТО от Източна Европа Путин остава готов да разреши ситуацията около Украйна чрез преговори
Контра репортаж от Хърватска показва масово недоволство от въвеждането на еврото Искам да ми плащат толкова, колкото ми обещаваха по телевизията", заявява млада жена пред камерата Депутатите успокояват: Няма да изпращаме българи за военни действия в Украйна България загуби шанса си да бъде медиатор за приключване на войната