Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ядеш лазаня, а не дебелееш - възможно е с тази рецепта

Ключови думи: лазаня, рецепта, флагман

Перфектната комбинация от продукти и подправки. Ако обичате лазаня и печени зеленчуци , тогава тази рецепта ще ви зарадва. Има перфектен вкус и което е още по-възхитително – диетична е, т.е. не е нужно да се притеснявате за калориите.

Рецептата за този специалитет зарадва 12 милиона души и беше споделена във форум за хранене за диабетици, така че не пропускайте да я опитате.  Богато ястие , пълно с необходимите хранителни вещества, питателно и вкусно.

Ето прекрасната рецепта за Лазаня за диабетици :
Зеленчукова лазаня за диабетици
Необходими Продукти:
4 супени лъжици олио
1 глава лук
2 картофа
400 г ситно нарязано зеле, като за салата
1 морков
1 зелена люта чушка
1 червена сладка чушка
1 чаена лъжичка лют червен пипер (люта чушка)
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка сол
За заливката: 

3 яйца
170 мл прясно мляко
170 мл кисело мляко
50 мл олио
2,5 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
1 чаена чаша черен пипер
1 пакетче бакпулвер
1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
200 гр. настърган кашкавал (чедър) за поръсване отгоре.
Начин на Приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук в олио, след което добавете нарязания на кубчета картоф (малко по-малък от размера на хапка).

Задушете зеленчуците на умерена температура под капака, за да омекнат в собствените им сокове.

Добавете ситно нарязаното зеле, настъргания морков, нарязаната зелена и червена чушка. Разбъркайте малко, след което отново покрийте и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат.

Преди края се подправя на вкус, оставя се да къкри още малко и се разбърква от време на време. Оставете задушените зеленчуци да изстинат, докато приготвяте заливката.

В дълбока купа разбийте трите яйца, добавете млякото и киселото мляко. Разбъркайте, след което добавете брашното, подправките, бакпулвера и магданоза. Смесете добре съставките до гладкост.

Добавете охладените задушени зеленчуци и разбъркайте. Изсипете получената смес върху тава за печене или средно голям огнеупорен съд, разпределете равномерно, след което поръсете отгоре магданоз, подправки и настърган кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. Сервирайте горещо, но е много вкусно и след като изстине.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
4 вида женски оргазъм, знаете ли ги Експертът говори за видовете удоволствия, които всеки може да постигне Гушка бебе скоро Крисия ще става леля, защото сестра ѝ Тифани Тодорова е бременна
4 зодии са на ръба на прегарянето преди празниците Дали сте сред тях? Кифличките с ягодов пълнеж на съседката ми Райна са истинска наслада за сетивата Идеални както за закуска, така и за следобедното кафе
Боримиров: Измислици! Даниел с коментар относно треньорската сага в Левски "Над 100 лева плащам за лекарства, а ми дават 100 за Коледа" Много български пенсионери едвам свързват двата края
Огромно признание за Стефка Костадинова Вдъхновява в европарламента Така излиза: Депутатите могат да работят пияни и дрогирани... Народните представители, в голямата си част, не искат да се подлагат на задължителни или спешни проби
"Ботев" с реакция за скандала Клубът отрече за Антъни Уджа Шок в "Стани богат", очите на Кънчев почти щяха да излетят Родното образование май има пропуски! Дали се учи за знания, или за оценки? А отсяват ли се най-важните неща...
Вече няма гадже Наоми Кембъл е мечта за много мъже Нов повод за празник за Карлос Насар Насар спечели 3 големи титли тази година, отличник е и в любовта