Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нито една Нова година не минава без тази празнична рецепта. Месото се получава сочно, крехко и ароматно

Ключови думи: ястие, храна, рецепта, пилешко месо

Тази рецепта за пилешки гърди, пълнени със сирена, чесън, бекон и ранч дресинг, е идеалният избор за тези, които обичат богатите и ароматни ястия. Съчетавайки нежното пилешко месо със солените вкусове на бекон, кремообразните сирена и пикантния аромат на чесън, това ястие ще впечатли и най-претенциозните гости на масата. Лесна за приготвяне и невероятно вкусна, тя е подходяща както за специални поводи, така и за семейна вечеря.

Необходими съставки:

4 големи пилешки гърди
1 чаша настъргана моцарела
1/2 чаша настърган чедър
6 резена бекон, изпечени до хрупкавост и натрошени
3 супени лъжици крема сирене, омекотено
2 супени лъжици ранч дресинг
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лук на прах
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Пресен магданоз за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:

Подгответе пилешките гърди:
Загрейте фурната на 190°C.
С остър нож направете джоб встрани на всяка пилешка гърда, без да разрязвате докрай.

Пригответе плънката:
В купа смесете настърганите моцарела и чедър, крема сиренето, ранч дресинга, ситно нарязания чесън и натрошения бекон. Разбъркайте добре, докато получите кремообразна смес.

Напълнете пилешките гърди:
Разделете плънката на четири части и внимателно я поставете в джобовете на пилешките гърди. Закрепете краищата с клечки за зъби, за да предотвратите разпадането при печене.

Подправете пилешкото:
Смесете чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер в малка купичка. Натрийте равномерно всяка пилешка гърда с тази смес.

Запечатайте пилешките гърди:
Загрейте зехтина в голям тиган, подходящ за печене във фурна. Запържете пилешките гърди от двете страни за 2-3 минути, докато станат златисти.

Печете:
Поставете тигана във фурната и печете за 20-25 минути, или докато пилешкото е напълно изпечено (вътрешна температура от 74°C).

Сервирайте:
Внимателно отстранете клечките за зъби. Гарнирайте с пресен магданоз, ако желаете, и сервирайте топло.
Това вкусно и богато ястие може да се поднесе с прясна зелена салата, печени зеленчуци или картофено пюре.

Тези пълнени пилешки гърди са истинска наслада за сетивата – съчетание от хрупкава текстура, разтопено сирене и богати аромати. Освен че са лесни за приготвяне, те са и гаранция за комплименти от всички около масата. Опитайте тази рецепта и ще я добавите към любимите си семейни ястия. Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зодиите, които ще станат милионери някой ден Ето какво казват звездите Такъв Йоркширски пай не сте яли, с пилешко месо е Много сочен и вкусен, подходящ и за празнична трапеза
Запазва си собствен плаж, защото... Джим Кери обича да се разхожда гол, но явно предпочита други летовници да не го гледат Огромна водна криза в... Брѐзник, област Перник
Направи разтърсващо разкритие Спортът избавя Добрин Добрев от ужасен проблем Политическа криза в Германия, Олаф Шолц загуби вота на доверие Така проправи пътя за предсрочни избори на 23 февруари 2025 г.
Лидерът на Сектор "Г" побесня, скочи рязко на... Иван Велчев изрази готовност да се бие на Луната "Разкриха" как готвят мъжете от зодия Близнаци Царе са на... сандвичите 
Наско Сираков обра куп "комплименти" Заради раздялата на "сините" и Генчев Шокиращо: Отвлякоха и биха бизнесмен в България! ГДБОП задържа шестима бандити Принудили жертвата да прехвърли фирмата си
Общият устройствен план на Поморие получи положително становище от МОСВ Майк Тайсън: Най-добрият боксьор в тежка категория сега се казва... Железния с комплимент към Усик, който държи 3 световни колана