Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нито една Нова година не минава без тази празнична рецепта. Месото се получава сочно, крехко и ароматно

Ключови думи: ястие, храна, рецепта, пилешко месо

Тази рецепта за пилешки гърди, пълнени със сирена, чесън, бекон и ранч дресинг, е идеалният избор за тези, които обичат богатите и ароматни ястия. Съчетавайки нежното пилешко месо със солените вкусове на бекон, кремообразните сирена и пикантния аромат на чесън, това ястие ще впечатли и най-претенциозните гости на масата. Лесна за приготвяне и невероятно вкусна, тя е подходяща както за специални поводи, така и за семейна вечеря.

Необходими съставки:

4 големи пилешки гърди
1 чаша настъргана моцарела
1/2 чаша настърган чедър
6 резена бекон, изпечени до хрупкавост и натрошени
3 супени лъжици крема сирене, омекотено
2 супени лъжици ранч дресинг
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лук на прах
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Пресен магданоз за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:

Подгответе пилешките гърди:
Загрейте фурната на 190°C.
С остър нож направете джоб встрани на всяка пилешка гърда, без да разрязвате докрай.

Пригответе плънката:
В купа смесете настърганите моцарела и чедър, крема сиренето, ранч дресинга, ситно нарязания чесън и натрошения бекон. Разбъркайте добре, докато получите кремообразна смес.

Напълнете пилешките гърди:
Разделете плънката на четири части и внимателно я поставете в джобовете на пилешките гърди. Закрепете краищата с клечки за зъби, за да предотвратите разпадането при печене.

Подправете пилешкото:
Смесете чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер в малка купичка. Натрийте равномерно всяка пилешка гърда с тази смес.

Запечатайте пилешките гърди:
Загрейте зехтина в голям тиган, подходящ за печене във фурна. Запържете пилешките гърди от двете страни за 2-3 минути, докато станат златисти.

Печете:
Поставете тигана във фурната и печете за 20-25 минути, или докато пилешкото е напълно изпечено (вътрешна температура от 74°C).

Сервирайте:
Внимателно отстранете клечките за зъби. Гарнирайте с пресен магданоз, ако желаете, и сервирайте топло.
Това вкусно и богато ястие може да се поднесе с прясна зелена салата, печени зеленчуци или картофено пюре.

Тези пълнени пилешки гърди са истинска наслада за сетивата – съчетание от хрупкава текстура, разтопено сирене и богати аромати. Освен че са лесни за приготвяне, те са и гаранция за комплименти от всички около масата. Опитайте тази рецепта и ще я добавите към любимите си семейни ястия. Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Получава "подарък" за 5 милиона Томаш ще разполага с много средства за нови в ЦСКА Потъна в скръб Уотс тъжи за Линч
Варете картофите така, стават перфектни Съставките, които се добавят към водата, могат драматично да променят вкуса на ястието ГЕРБ, БСП и ИТН с по трима представители в Съвета за управление, ДПС-Доган - с двама Опозиционните партии в НС също ще имат председателски места в комисиите, съобщи Рая Назарян
Насар си пожела 4 олимпийски титли Едва на 20 години той спечели първото си злато на Игрите в Париж през миналото лято Байдън помилва 2500 души за един ден Той определи хода като „важна стъпка към оправяне на исторически грешки"
Бургаският държавен университет стартира първия за Добрич курс за парамедици 33 души ще придобият трета степен на професионална квалификация Феновете го попиляха Прекали, ама маймуната ти го върна!
Болеше ли ви главата в последните дни? Вижте каква е причаната  Колелото се обърна: От глезана на богати мъже до спонсорка на "дървения философ" Нойзи Тя се превърна в рекламно лице, за да издържа Нойзи
Къде е Гала Панелистите не дадоха конкретно обяснение за липсата ѝ Ад на АМ "Тракия" Произшествието е регистрирано около 14:00 часа в района на 156-ия километър на магистралата в посока София