Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Впечатлете злобната комшийка с коледни сладки Ричарели (Ricciarelli)

Ключови думи: коледни сладки, Ричарели Ricciarelli, рецепта, сладки

Продукти:

250 г бадемово брашно
200 г пудра захар, плюс допълнително за оформяне и поръсване
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
2 големи белтъка
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем
настърганата кора на 1 лимон 

Приготвяне:

В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта. Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове. Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора.  Разбъркайте всичко много добре. 

Добавете сухата смес към белтъците малко по малко.  Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто. Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа. Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.

Извадете тестото от хладилника.  Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар.  Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см. 
Поръсете го с пудра захар.  Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате. 
Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см.  Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски. 
Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки.  Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. 
Поръсете ги добре с пудра захар. 
След това загрейте фурната на 175 градуса.  Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити. Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене. Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.

Хапвайте с удоволствие, след като изстинат. 

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокиращо: Палавница сподели, че е спала с над 1000 мъже за... Половин денонощие Кой е като него? Ето колко пари взе Роналдо за 2024 година Той не е милионер, а милиардер 
България се прощава със световен шампион Васил Радев почина на 64-годишна възраст Този "сладур" може спокойно да убие слон Видите ли това животно на екскурзия в Африка, бягайте
Рязко затопляне между Русия и Европа ще промени съдбата на Украйна, смята бившият говорител на Зеленски Демократите и глобалистите пращаха хората на фронта за собствени интереси, убеден е Алексей Арестович Сподели разтърсваща история Раду с трудно детство
Принцеса Катрин е вече в ремисия Тя посети болницата, в която се лекуваше, и вдъхна надежда на хората, болни от онкологични заболявания Човек на Владимир Путин с тежки думи Говори за конфликта между Русия и Украйна
Жена се качи зад волана мъртво пияна и... Отнесе пейка, за щастие инцидентът не е фатален Деликатна ситуация в "Стани богат" Участничка не се подведе
Тройната коалиция на колене пред Доган? Не му дават власт, но го молят да ги крепи Ролята на златен пръст без хора в изпълнителната власт не се харесва засега на лидера на АПС, но преговорите продължават и в момента  Чудна супа само с три съставки Бърза рецепта за всеки ден