Впечатлете злобната комшийка с коледни сладки Ричарели (Ricciarelli)
Продукти:
250 г бадемово брашно
200 г пудра захар, плюс допълнително за оформяне и поръсване
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
2 големи белтъка
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем
настърганата кора на 1 лимон
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта. Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове. Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора. Разбъркайте всичко много добре.
Добавете сухата смес към белтъците малко по малко. Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто. Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа. Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.
Извадете тестото от хладилника. Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар. Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см.
Поръсете го с пудра захар. Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате.
Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см. Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски.
Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки. Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга.
Поръсете ги добре с пудра захар.
След това загрейте фурната на 175 градуса. Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити. Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене. Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.
Хапвайте с удоволствие, след като изстинат.
Източник: az-jenata.bg
Добави Коментар