Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички полудяха по печената тиква на фурна с мед и сушени плодове

Ключови думи: печена тиква, рецепта, рецепта с тиква

Есента ухае на печена тиква! Макар не всички да обичат вкуса ѝ, когато ни я поднесат на парченца, със страхотен загар, в компанията на мед, орехи и някои вкусни плодове, няма как да не си похапнем. Тези от нас, които са ходили при баба и дядо на село по това време на годината, със сигурност са били глезени с тиква.

Сушили ябълки и круши през лятото, много българки ги използват не само за ошав, но и за пълнене на тиква, която да сложат във фурната и превърнат в неустоим десерт за малки и големи. Ако сте си били по родния край и някой роднина ви е изпратил тиква или пък сте си купили от пазара, за да си припомните детството, то днешната ни рецепта е точно за вас.

Приготвя се лесно и е смесица от вкусове и аромати за небцето.

Ето и необходимите продукти:

– 1 средно голяма тиква;

– сушени ябълки;

– сушени сливи;

– сушени круши;

– 150 г златни стафиди;

– половин кутийка локум;

– 2-3 супени лъжици едри овесени ядки;

– 2-3 супени лъжици коняк;

– 1-2 шепи натрошени орехови ядки;

– щипка канела;

– щипка джинджифил на прах;

– щипка индийско орехче;

– 1-2 супени лъжици пчелен мед.

Отрязва се горната част на тиквата, за да се получи капак и се запазва. Издълбава се хубаво вътрешността от семките и влакната с лъжица.

Натъркват се стените на тиквата със захарта. Пълни се като се слагат по малко плодовете от различни видове, леко счукани орехови ядки, плодове и т.н докато се напълни до горе.

Сипва се конякът и се затваря с капака на тиквата. Ако желаете да бъде много сладка, сипете още захар най-отгоре преди да я затворите.

Слага се в тавичка и се сипва малко вода, за да не изгори дъното на тиквата. Пече се в загрята фурна около 2 часа.

1
Коментара по темата
1.
Душко Добродушко
12.12.2024 19:39:45
Бойко защо го наричат тиква?
  Добави Коментар
Загиналата с внучето си в пожара в Стара Загора - кореспондент на „Телеграф“ Елена Дюлгерова опитала да спаси детето, но се задушила в пламъците 15 неща, на които никой мъж не може да устои Има няколко трика, които винаги събуждат мъжкия интерес и са универсална формула за сексапил
5 неща, които мъжете правят, когато обичат не само с ума, но и със сърцето си Мъжете, които наистина обичат своите половинки, винаги ценят това, което те казват. Независимо дали става въпрос за политическо мнение, религиозно виждане или какъв цвят да се боядиса холът, той винаги е готов да чуе мнението на любимата му Фразата, която всяка зодия трябва да си повтаря през януари 2025 Този месец Скорпионът е принуден да прегърне промяната и да следва своята истина
Необичайна разядка от консервиран боб, с която впечатлих целия жк. "Възраждане" Ето я рецептата Страдате ли от „синдрома на бързащата жена“ Страхувате се да не разочаровате някого
Астроявление преобръща живота на всяка зодия Започва ретрограден Юпитер Откриха бележка от Матю Пери след смъртта му в декора на "Приятели" Бележката е била в буркан
Вече е рекламно лице на "Адидас" В клипа Гришо свири на пиано, но всички кадри са с препратки към тенис постиженията му Жестока катастрофа между влакове в тунел в Страсбург , има ранени (ВИДЕО) Катастрофата е станала, след като една от мотрисите е сменила релсите и се е ударил в друга, спряла на централната гара в града
Кафето в Пампорово удари 7 лв., а супата - 15 лв. Въпреки високите цени зимните ни курорти се пръскат са пълни с туристи България изпрати Петела Редица известни личности бяха на поклонението, любимият му Локо (Сф) също бе с представители