Добавката към пържените картофки, която ще ги направи неустоими
Няма да съжалявате, ако добавите тези допълнителни вкусотии към картофките – ще ги направите два пъти по-вкусни!
Необходими продукти (за 2 порции):
400 гр. картофи
200 гр. замразени гъби – пачи крак или челядинка
100 гр. бекон
2 глави лук
50 гр. масло
200 гр. домати
2 яйца
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофите, слагаме ги в тенджера и заливаме с вряла вода, като после слагаме на котлона и чакаме да заврат. Около десет минути по-късно ги махнете, оставете да изстинат и нарежете на кръгчета.
Сега слагаме и гъбите в подсолена вода, вряща и варим 5 минути, като после ги прецеждаме, оставяме настрани и нарязваме на дребно и бекона, и лука.
Взимаме тигана и го слагаме на котлона, а щом загрее, пускаме в него бекона и пържим, докато се зачерви. Сега добавяме и лука, и разтопеното масло и пържим за пет минути, бъркайки. Добавяме накрая сварените гъби с картофите, разбъркваме за кратко и оставяме така за 10 минути да се готви.
Сега измиваме доматите и ги нарязваме на филийки, слагаме ги в тигана, посоляваме и слагаме и малко черен пипер и разбъркваме. Пет минути по-късно изливаме разбитите яйца в края на тигана, като готвим още пет минути под капак.
Да ви е сладко!
Добави Коментар