Този мокър сладкиш е хит в Турция, а рецептата е толкова проста!
Тази рецепта веднага попада в категорията „лесно, бързо, вкусно“ – толкова сочен и наситено шоколадов, че просто няма как да не ви хареса! Рецептата е семпла и спокойно може да я приготвяте всеки ден и буквално е най-големият хит в Турция.
Продукти (измерени с чаша от 200 мл):
3 яйца
1 чаша прясно мляко
1 чаша олио (или разтопено масло, може да се намали до половин чаша)
1 чаша захар
2 чаши брашно
1 ванилова захар
1 бакпулвер
3-4 супени лъжици какао
За шоколадовия сос:
1 чаша мляко
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици олио
3 супени лъжици какао
(всичко се вари около 10 минути)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, докато станат на крем.
След това добавете първо течните съставки, а след това сухите, за предпочитане пресети.
Разбърква се на хомогенна смес без бучки и се изсипва в намаслена и набрашнена форма или застлана с хартия за печене.
Тавата е размер 26 см, пече се 35-45 в загрята фурна на 170 градуса в зависимост от фурната.
Топлият сладкиш се проверява с клечка за зъби, нарязва се на кубчета или правоъгълници и се залива с хладкия сироп.
Оставете да се охлади поне 2 часа, ако е възможно. Понякога го хапваме докато е още топъл
Добави Коментар