Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вълшебни банички с извара и кашкавал: Дори и да не сме гладни, има ли ги на масата, изчезват за секунди

Ключови думи: вълшебни банички, рецепта, флагман

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство – вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен – с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
2,5 чаши топла/хладка вода
1,5 чаени лъжички сол
1 супена лъжица суха мая (1 торба)
1 супена лъжица захар
6 ​​чаши брашно
За намазване:

150 г масло или маргарин
50 мл олио
За плънката:

извара или фино сирене
настърган кашкавал,
ситно нарязан магданоз
За намазване на баничките:

1 жълтък
1 чаена лъжичка олио или мляко
Начин на приготвяне:
1.В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

8. Подредете „опакованите“ банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Глобиха го с 5 бона ДК към БФС реши, че... Първа целувка в "Ергенът" 4 В следващата седмица
Двама българи са задържани в Гърция Твърди се, че са членове на престъпна организация Любопитен списък с млади "лъвове" Без играч на Левски при младежите
Пак шокира мнозина Ария май не е срамежлива Разби му сърцето Ето какво твърдят за вратаря на Барса
Стрелба на летище В САЩ Бобър тормози хиляди души В Словакия
Кънчев се поизпоти в "Стани Богат"... На сложен въпрос Бургазлии излязоха на протест в защита на Конституционния съд и правовия ред Протестът в Бургас премина мирно, като присъстващите изразиха надежда, че подобни акции ще привлекат все повече граждани, готови да се борят за справедливо правосъдие и върховенство на закона
Рубльов с интересни думи за Григор Димитров Хасковлията става за актьор Легендата Рикиши към българин: Сине... Американецът приема като дете "Русев"