Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вълшебни банички с извара и кашкавал: Дори и да не сме гладни, има ли ги на масата, изчезват за секунди

Ключови думи: вълшебни банички, рецепта, флагман

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство – вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен – с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
2,5 чаши топла/хладка вода
1,5 чаени лъжички сол
1 супена лъжица суха мая (1 торба)
1 супена лъжица захар
6 ​​чаши брашно
За намазване:

150 г масло или маргарин
50 мл олио
За плънката:

извара или фино сирене
настърган кашкавал,
ситно нарязан магданоз
За намазване на баничките:

1 жълтък
1 чаена лъжичка олио или мляко
Начин на приготвяне:
1.В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

8. Подредете „опакованите“ банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скръбна вест в Търговище Открито е тялото на обявения за издирване Петър Кънчев Драганов Проучване: Най-големи пе*иси имат мъжете в Судан, а българите са... Тайландците сигурно ще оспорват класацията
Тежки времена за ЛГБТ! Марк Зукърбърг разреши езика на омразата Шефът на Meta вече позволява във Фейсбук хората с различна сексуалност да бъдат наричани психично болни Илон Мъск втрещи либералния елит, агитира в мрежата си X за крайнодесните в Германия  Той разговаря на живо с Алис Вайдел от „Алтернатива за Германия“ и я подкрепи  за канцлер
Стриптийз или балет? Гонзо заяви, че... Иванов категоричен по темата Инфлуенсърка разби сърцето на мъжа си Тя изневери пред хиляди
САЩ дава оръжие за 500 милиона долара на Украйна, а Зеленски поиска и армия от НАТО Той вижда във връщането на Доналд Тръмп в Белия дом нови възможности, а не проблеми Руснаците са бесни? Цената на водката се вдига...
ЦСКА с любопитен ход Хайнц се оказа коректен, дали "червените" не сгрешиха с раздялата? Разтърсваща ситуация в Русия Исинбаева скърби, но продължава да търпи критики от някои хора в страната
Потресаващи условия в Центъра за психично здраве в Бургас Разрухата е ужасна, близките на пациентите се жалват заради ръжда и мухъл  Излиза с 2 пъти по-млада, но... Твърдо не иска да слуша "Менделсон"