Приготвям пилето по този начин за всяка Нова година, чудно вкусно е!
Пилето за новогодишната трапеза е обилен и евтин вариант за празнично ястие. Безспорно правилно приготвеното пилешко месо се оказва сочно и апетитно, с хрупкава коричка.
„Има една рецепта за пиле, която приготвям на всяка нова година“, споделя читателка на jenata.blitz.bg и допълва:
„Хем е чудно вкусно, хем е и икономично, а покрай многото пари, които се пръскат за подаръци за празниците семейният бюджет доста изтънят.
Именно заради това печеното пиле е идеално за новогодишната трапеза и със сигурност ще я освежите значително с него“.
И така – става въпрос за печено пиле с портокали.
Цяло печено пиле с портокали
Необходими съставки:
цяло пиле - 1 брой;
портокали - 2 броя;
соев сос - 4 ч. л.;
горчица - 1 ч. л.;
куркума - 1 ч.л. л.;
червен пипер - 1 ч. л.;
сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Измийте портокалите и изстискайте сока от единия. Смесете със соевия сос, горчицата, червения пипер и куркумата.
С тази марината се залива пилето от всички страни и се оставя да се маринова в хладилник поне за 1 час.
Обелете втория портокал, нарежете пулпата на кубчета и поставете вътре в пилето. Можете също така да добавите зеленчуци или зърнени храни, ако желаете.
Загрейте фурната на 180°.
Поставете пилето в лик за печене. Завържете плика! Печете във фурната за 60 минути.
След това срежете торбата, изсипете сока върху пилето и гответе още 30 минути до златисто кафяво.
Приятен апетит от jenata.blitz.bg
Добави Коментар