Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля ми прави най-вкусния сладкиш на света, а вече имам и рецептата

Ключови думи: сладкиш, вкусен сладкиш, флагман, рецепта

Това е най-вкусният сладкиш на света! Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо, свършва за 10 минути. Щом я опитат, всички веднага искат рецептата! Ще я напиша тук, за да го приготвите и вие.

Необходими продукти:
3 яйца
8 г ванилова захар (1 пакетче)
6 – 7 супени лъжици захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
12 супени лъжици брашно (200 г)
12 г бакпулвер (1 пак.)
100 г смлени орехи
За напояване на корите ще са ви необходими още 100 мл мляко
Необходими продукти за крема:

500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици брашно
50 г маргарин или масло
6 супени лъжици смлени бисквити
За глазурата:

200 мл сладкарска сметана
180 г шоколад за готвене
50 г орехи
Начин на Приготвяне:
В дълбока купа се слагат 3 яйца и се добавят 8-10 г ванилова захар (едно пакетче) и 7 супени лъжици захар (може да намалите количеството захар, ако желаете, на вкус). След това ги разбийте на пяна с електрически миксер за 5 минути.

Захарта в яйцата трябва да се разтопи с разбиването и да се получи плътна кремообразна смес с леко увеличен обем. Добавете 100 мл олио и 100 мл мляко към разбитите яйца, след което продължете да разбивате още 1-2 минути, докато съставките се смесят добре.

След това към сместа се добавят 12 супени лъжици брашно (200 г) и 12 г бакпулвер (една пакетче), най-добре пресят през цедка, а накрая се добавят 100 г смлени орехи. Разбъркайте сместа с лъжица или бъркалка, докато стане гладка и хомогенна.

Застелете тънката тава на фурната с размери 30х40 см с хартия, след което изсипете в нея готовата смес и я разпределете равномерно по цялата повърхност. Може да ви се стори твърде малко тесто, но въпреки че кората е тънка, тя ще се надигне при печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Изпечената кора извадете от фурната и оставете да изстине. През това време пригответе крема: В тенджера сложете 500 мл мляко, след което добавете 2 супени лъжици какао на прах.

Към прясното мляко се добавят 2 с. л. брашно и накрая 4 с. л. захар. Разбийте добре сместа с телена бъркалка, докато съставките се разтворят и няма бучки. Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерен огън, като се разбърква непрекъснато.

Когато сместа се свари, трябва да се сгъсти като крем. Докато е гореща, добавете парченце (50 г) масло и бъркайте още малко, докато се разтопи и поеме в крема. Правете това на много слаб котлон и бъркайте непрекъснато, внимавайте да не загори.

Свареният крем се оставя настрана и се оставя да се охлади за около 10 минути, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка. През това време извадете охладената кора от тавата, отстранете хартията, след което я разрежете на две равни части.

Така ще получите две кори. Вземете една от корите и я наредете върху чиния за сервиране, сложете ринг с големината на кората, след което я напоете с малко мляко, за да стане сочна. За двете кори ще са ви необходими около 100 мл мляко.

Към топлия крем постепенно се добавят 6 супени лъжици натрошени бисквити, разбърква се добре, за да се изравни сместа, след което се разпределя равномерно по цялата повърхност на напоената кора и се заравнява. Върху крема внимателно се поставя втората кора.

И тази кора се напоява равномерно с лъжица с малко мляко, за да стане сочна. След това пригответе глазурата. Сложете 200 мл сладкарска сметана в тенджера и я загрейте на много слаб огън. Внимавайте да не заври. Когато се загрее достатъчно, добавете 180 г шоколад за готвене, начупен на кубчета.

Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи и смеси със сладкарската сметана. Оставете шоколадовата глазура да се охлади за 20 минути, като разбърквате от време на време. През това време отстранете ринга от тортата, след което я обърнете цялата върху покрита с хартия дъска.

Тази процедура не е необходима, но тъй като цялата торта трябва да се залее с течната глазура, това е най-добрият начин да го направите. След 20 минути добавете към глазурата 50 г ситно смлени орехи и разбъркайте, за да поемат течността. Започнете с постепенно нанасяне.

Поставете няколко лъжици върху тортата и разпределете равномерно. Глазурата е все още течна и топла, така че ще се стича отстрани. Може би е най-добре глазурата да се нанася на няколко пъти, тоест след като единият слой изстине и стегне, върху него се нанася втори слой.

Покрийте цялата торта с глазурата и отстрани, след което я оставете в хладилника да се охлади за около час, за да стегне добре. След изминалото време може да я нарежете и сервирате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила