Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За наденицата ли питате - ето как най-бързо да изсушите домашния суджук

Ключови думи: наденица, суджук, сушене, метод на сушене

Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.

Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.

Сместа от кълцаното месо и подправките се пълни в естествени черва, връзват се в краищата, придава се традиционната форма на суджука и се притиска, преди да се окачи за зреене и сушене.
Процесите на зреене и сушене са не по-малко важни от качеството на месото и подправките, от които се приготвя суджукът. За да бъде вкусен и качествен, важно е да знаете правилата и тънкостите, свързани с въпроса как се суши суджук.


От ключово значение е при пълненето на червата да не остане никакъв въздух. Мястото, на което се оставят суджуците, за да узреят, трябва да е хладно, а температурата там - относително постоянна. Важно е и да е проветриво.

В началото - първите 4-5 дни - суджукът изисква да му отделите време и внимание - необходимо е да го заглаждате, за да запазите първоначално придадената форма на подкова, както и за да гарантирате, че няма да остане въздух в червата.

Последната стъпка е притискане на суджуците за около ден, за да се сплескат, последвано от окачването им на хладно и проветриво място, където да изсъхнат.

Проявете търпение. Средно месец ви е нужен - от 20 до 40 дни, което зависи от избора на месото, за да е готов суджукът ви за консумация. Поднесете с домашно червено вино - златна класика, която ще превърне дома ви в притегателно място за роднини и приятели, пише actualno.com.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Здравето й хич не е добре, с остра дихателна недостатъчност е Лекарите нямат обяснение за здравословното й състояние Иванка от третия етаж ме научи как да правя тези зелеви кюфтенца – есен и зима не минават без тях Зелевите кюфтенца се запържват в тиган със сгорещено олио на среден огън до златисто от двете страни
20-годишен загина на място при катастрофа край Сливен Зад волана на Голфа-убиец е бил 18-годишен младеж Сънародник нападна българка в Германия! Ужасът е голям Съдия е издал заповед за арест за опит за непредумишлено убийство
В България жилище от 100 кв. м струва 199 средни заплати Средностатистическият турчин трябва да работи над половин век, за да изкара сумата за апартамент Най-скандалната акушерка шокира с тези думи Моето намерение е било изцяло чисто към тези дечица, твърди тя
Ключови дни след провала на преговорите, президентът Румен Радев ще връчва мандата Бюджетът влиза за обсъждане в бюджетната комисия във вторник Той не умира "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира", написа Христо Ботев в баладата "Хаджи Димитър". Произведенията и делата на Ботев пък остават безсмъртни в паметта на българите
На Йордановден: Първи спасиха кръста в... В град Шипка, област Стара Загора 64-годишна богаташка: Спя само с млади мъже, защото... Любопитна история в САЩ
Отлична прогноза за времето В понеделник ще бъде слънчево и топло за сезона Любопитна прожекция в Бургас Входът е свободен