Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не изхвърляйте сока от киселите краставички

Ключови думи: кисели краставички, вкусно, полезно

Киселите краставички са любима зимнина и независимо дали я приготвяме у дома или купуваме от магазина, си струва да запазим саламурата от буркана. Тя е богата на подправки и това я прави идеална за оползотворяване и в други ястия, та дори и в коктейли. Ето пет такива вкусни идеи.

За още една порция кисели краставички

След като сме изяли киселите краставички, сока от тях можем да използваме, за да си направим още една порция в същия буркан. Добре е след 24 часа да опитаме саламурата, тъй като има вероятност да е станала по-разредена и да има нужда да добавим още малко сол, оцет или подправки.

За дресинг

Сок от кисели краставички и майонеза е чудесна комбинация, която може да се превърне в страхотен дресинг за салата, особено картофена, зелева или пък такава с риба тон. В случай че изпробваме този вариант, е добре да внимаваме с добавянето на сол в салатата, тъй като сам по себе си сокът от краставичките е солен.

За пикантен сос

Вместо да добавяме пикантен сос, за да подсилим вкуса на различни ястия, можем да използваме сока от кисели краставички. Неговата киселинност ще освежи и подобри вкуса на готвени яхнии или пък по-бързи рецепти като мексиканските такоси. Освен с майонезата, която вече споменахме, сокът от кисели краставички се комбинира добре и с хумус, и с различни видове тахани. Така получаваме вкусен дип за зеленчуци, пише lifestyle.bg.

За мариноване на месо

Марината със сок от кисели краставички е подходяща най-вече за пилешко и пуешко месо. Достатъчно е то да престои за поне два часа (но не повече от 12 часа), след което може да го приготвим както сме предвидили. Ако пък искаме да омекотим малко остротата на сока от кисели краставички, е достатъчно да добавим айрян към саламурата. По желание овкусяваме с щипка сол, черен пипер и подправки. В тази саламура месото може да остане за една нощ или до два дни.

За коктейл

В рецептата за Bloody Mary сокът от кисели краставички съвсем успешно замества лимоновия. А в едно Dirty Martini пък може да замени сухия вермут - или изцяло, или отчасти, в зависимост от личното ни предпочитание, пише Food & Wine, предава "Фокус".

1
Коментара по темата
1.
Джордж
27.11.2024 09:56:44
Не казвайте това когато сте някъде на събиране и вижте как ще постъпи домакина/готвача. Ако излее сокът от краставичките в мивката му блокирайте номерът и повече не комуникирайте с този човек!
  Добави Коментар
По какво си личи, че мъжът е готов да скъса с вас Признаците не винаги са ярки и набиващи се на очи, но има някои, които не са за пренебрегване  Диета с ориз: как бързо и вкусно да свалите излишните килограми Ще дaде резултaти сaмo aкo следвaте някoи прaвилa
Ударно начало на декември ще имат тези 3 зодии – няма кой да ги спре Кои са тези зодии, за които звездите обещават ударно начало на месеца Ванга й помага Раева е като преродена
Русия и Украйна си размениха телата на стотици загинали Ужасът на войната е голям Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата
"Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина
Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия