Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не изхвърляйте сока от киселите краставички

Ключови думи: кисели краставички, вкусно, полезно

Киселите краставички са любима зимнина и независимо дали я приготвяме у дома или купуваме от магазина, си струва да запазим саламурата от буркана. Тя е богата на подправки и това я прави идеална за оползотворяване и в други ястия, та дори и в коктейли. Ето пет такива вкусни идеи.

За още една порция кисели краставички

След като сме изяли киселите краставички, сока от тях можем да използваме, за да си направим още една порция в същия буркан. Добре е след 24 часа да опитаме саламурата, тъй като има вероятност да е станала по-разредена и да има нужда да добавим още малко сол, оцет или подправки.

За дресинг

Сок от кисели краставички и майонеза е чудесна комбинация, която може да се превърне в страхотен дресинг за салата, особено картофена, зелева или пък такава с риба тон. В случай че изпробваме този вариант, е добре да внимаваме с добавянето на сол в салатата, тъй като сам по себе си сокът от краставичките е солен.

За пикантен сос

Вместо да добавяме пикантен сос, за да подсилим вкуса на различни ястия, можем да използваме сока от кисели краставички. Неговата киселинност ще освежи и подобри вкуса на готвени яхнии или пък по-бързи рецепти като мексиканските такоси. Освен с майонезата, която вече споменахме, сокът от кисели краставички се комбинира добре и с хумус, и с различни видове тахани. Така получаваме вкусен дип за зеленчуци, пише lifestyle.bg.

За мариноване на месо

Марината със сок от кисели краставички е подходяща най-вече за пилешко и пуешко месо. Достатъчно е то да престои за поне два часа (но не повече от 12 часа), след което може да го приготвим както сме предвидили. Ако пък искаме да омекотим малко остротата на сока от кисели краставички, е достатъчно да добавим айрян към саламурата. По желание овкусяваме с щипка сол, черен пипер и подправки. В тази саламура месото може да остане за една нощ или до два дни.

За коктейл

В рецептата за Bloody Mary сокът от кисели краставички съвсем успешно замества лимоновия. А в едно Dirty Martini пък може да замени сухия вермут - или изцяло, или отчасти, в зависимост от личното ни предпочитание, пише Food & Wine, предава "Фокус".

1
Коментара по темата
1.
Джордж
27.11.2024 09:56:44
Не казвайте това когато сте някъде на събиране и вижте как ще постъпи домакина/готвача. Ако излее сокът от краставичките в мивката му блокирайте номерът и повече не комуникирайте с този човек!
  Добави Коментар
Любопитна информация за третия бойкот на големите вериги Не даде очакван резултат... Посред зима: Хиляди българи останаха без ток в... Пловдив
Премиерът свиква заседание на Съвета по сигурността Темата е "Преглед и анализ на актуалната геополитическа ситуация и произтичащите от нея рискове за националната сигурност" Един от най-силните хора в Белия дом с разтърсващи думи Джей Ди Ванс говори рязко за войната
Голям празник е Православието почита паметта на емблематичен мъж Политическа бомба: Зеленски е готов за нова среща с Тръмп, но... Твърди се, че украинският лидер има изискване
САЩ и Канада с остри действия, замесена е и трета страна Започва ли икономическа война? Какво време ни очаква днес Ето прогнозата
Сподели, че е унижавана В младежките години  Папата получи два пристъпа на остра дихателна недостатъчност Ето какво съобщават от Ватикана
Администрацията на Тръмп с показателен ход Ето какво съобщи ББС Те са най-добрите в "Ергенът"... Относно готвенето