Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В новия уелнес комплекс в кв. Ветрен отвори врати ресторант „La Bottarga“ (СНИМКИ)

Шеф готвач от най-елитните ресторанти в София – JK, Talisman, Капитан Кук, Карера, Тамбукту и други впечатлява гостите в „Therma Numerа“
Ключови думи: уелнес център, Therma Numerа, Ветрен, минерални бани, La Bottarga, Валентин Иванов

През изминалите години в Бургас и региона стартираха поредица от проекти, целящи да издигнат уелнес стандартите на ново професионално ниво. Един от най-впечатляващите примери за успешно развитие в тази посока безспорно е „Therma Numerа“ в кв. Ветрен.

В края на лятото иновативният и високотехнологичен уелнес комплекс отвори врати в Бургаските минерални бани. Само няколко месеца след старта на обекта, за да даде своя принос към цялостната концепция, тук стъпва и шеф готвач с доказана репутация и голям опит.

Шеф Валентин Иванов вече близо четвърт век е сред изявените имена на кулинарията в България. В професионалното му портфолио са най-елитните ресторанти в София – JK, Talisman, Капитан Кук, Карера, Тамбукту и не само. В Италия – на остров Сардиния, застава начело на ресторант E‘Letranger, готви и с Шеф готвач с 2 звезди мишлен Лина Синоли… Носител е на много отличия от световни кулинарни форуми и вече е част от журито на повечето от тях.

В Бургас Шеф Валентин Иванов също е разпознаваемо име. Мнозина го помнят от ресторант „Rose“ на бул. Богориди.

В „Therma Numerа“ Шеф Иванов открива ресторант „La Bottarga“ и представя кулинария близка до всички ни, с полъх от неговото детство, но приготвена по стандартите на здравословното и балансирано хранене.

„Цялата концепция на уелнес центъра е насочена към подобряване качеството на живот и преоткриването на връзката ни с природата. Ресторант „La Bottarga“ не прави изключение. Тук няма нищо излишно всеки детайл е избран, за да допринесе за хармонията и спокойствието на посетителите“, разказва Шеф Иванов.

От панорамните прозорци, разкриващи зеления пейзаж, през акцентното осветление, напомнящо за кръгове в езеро, предизвикани от паднало камъче, до финалните щрихи – маслинови клонки… Всичко тук е така съчетано, за да утвърди връзката ни с основните градивни елементи

Тази философия е заложена и в менюто на ресторант „La Bottarga“.

„Балансът е в основата на правилния начин на живот. В менюто също ще го откриете и вкусите. Предложенията са близки до нас. Всеки компонент е приготвен от мен и моя екип. От пекарната ще ви поднесем пресен хляб, от кухнята ще получите свежи био салати, разнообразна морска храна и бавно готвено месо с доказан произход. А десертите, те са нашите шедьоври“, разкрива шеф Иванов.

Ето и малко конкретика, за да се убедите в думите му.

Мус от патладжан с крем от бял трюфел с пармезан и домашни брускети
Бурата с разноцветни домати, печен червен лук,крем от патладжан с бял трюфел и пудра от маслини
Скариди с Неаполитански сос с домашна фокача
Говеждо филе глазирано с мисо паста,опушено с борови клонки и картофен дип с пресен черен трюфел
Нискотемпературно пилешко филе със сотиран спанак, грилован червен лук, крем от батат и пилешко Жу
Шоколадов терин с лешникова пралина, крем от маскарпоне и малини
Ресторантът всъщмост работи повече от два месеца. За изминалия период екипът усъвършенстваше менюто. От 1 ноември „La Bottarga“ посреща клиенти всеки ден от 11:00 ч. до 23:00 ч. Можете да го посетите цялото семейство, заедно с децата и домашните любимци 

Чрез комплекса до ценителите на хубавото вино достига и италианската изба Paololeo. Вината от този бранд ще откриете единствено тук, защото „La Bottarga“ е единственият им представител в България.

 

Интересът към уелнес комплекс „Therma Numerа“ в кв. Ветрен расте, а местните са сред най-страстните му почитатели. Вложените усилия в облагородяването на района прави впечатление и привлича посетителите.

Заключението на влезлите тук до момента е, че е следван най-новия тренд в този бранш. Изградените зони с иновативни технологии, крио център, сауна ландшафт, а вече и работещият всекидневно изискан ресторант, са притегателни за много хора, търсещи точно такъв туп среда.

Още за процедурите, хотелската част и ресторанта може да научите от ТУК.

За резервации в ресторанта тел: 087 780 8008.

 

Почина ръгбистът канибал, който яде човешка плът, за да оцелее след самолетна катастрофа Алваро Мангино, един от 16-те пътници, оцелели при станалата печално известна самолетна катастрофа през 1972 г., почина на 29 март след пневмония Как Европа стана играчка на глобализма Евроатлантическите ценности бяха изхвърлени на боклука от самите либерали, казва Бетина Жотева
Нови ограничения по магистралите, край на карането със 140км/ч Шофьорите, отказали тест за алкохол и наркотици след катастрофа, влизат в пандиза Има-угажда си! Пръсна 10 бона за шопинг Не хапнах паста и пица, на диета съм, само морски дарове, споделя Гани
Зодии, които трябва да бъдат център на внимание Те не обичат да бъдат игнорирани Тайната на един буркан с кафе: Как една лъжица спасява шкафа от влага завинаги Поставете буркана къдетп решите и влагата ще изчезне без никакви допълнителни разходи  
Жена намушка двама младежи след спор за силен шум Нападателката е била задържана По последни данни: 2056 души са загиналите в Мианмар Броят на ранените надхвърля 3 900 души, а около 270 души все още са в неизвестност
Защо този майстор реве, че държавата ще го проверява Георги работи професионално като домашен майстор от над 10 години Дойде нова налудничава идея за смяната на часа С тази радикална идея преминаването към лятно часово време ще става по-безболезнено
Колите и казино културата: когато луксът срещне адреналина Вадим 1000 лева за лекарства на година Приблизително толкова струват и добавките – витамини и пробиотици